14 velj 2024

GRAD KRIŽEVCI OBJAVIO JE JAVNI POZIV ZA POTICANJE ENERGETSKE UČINKOVITOSTI U KUĆANSTVIMA

Grad Križevci objavio je Javni poziv za poticanje energetske učinkovitosti u kućanstvima fizičkim osobama građanima, a u okviru sljedećih aktivnosti:

  • A1: sufinanciranje pripreme projektne dokumentacije – izradu Glavnog projekta sunčane elektrane za proizvodnju električne energije u kućanstvima u mrežnom radu i/ili izgradnja sunčanih elektrana za proizvodnju električne energije u kućanstvima u mrežnom radu (u tekstu: FNE) za sve građane koji zadovoljavaju uvjete Poziva;
  • A2: sufinanciranje energetske učinkovitosti u kućanstvima što uključuje pripremu projektne dokumentacije – izradu Glavnog projekta sunčane elektrane i/ili izgradnju sunčanih elektrana za proizvodnju električne energije u kućanstvima u mrežnom radu (u tekstu: FNE) i/ili postavljanje toplinske izolacije tavana stambenog prostora za ranjive skupine građana u opasnosti od energetskog siromaštva.

Prijave mogu podnijeti kućanstva koja se nalaze na području grada Križevaca za postojeće obiteljske kuće.

Cilj ovog Poziva je povećanje obnovljivih izvora energije u postojećoj potrošnji električne energije u kućanstvima na području grada Križevaca, povećanje energetske učinkovitosti obiteljskih kuća na području grada Križevaca, smanjenje potrošnje energije i troškova za grijanje za ranjive skupine građana u opasnosti od energetskog siromaštva te smanjenje emisija stakleničkog plina CO2, a sve u skladu sa Europskim zelenim planom za postizanje klimatske neutralnosti do 2050. godine.

Maksimalni iznos koji prijavitelj može ostvariti po prijavi za aktivnost A1 iznosi 3.000,00 EUR za sve opravdane troškove.

Maksimalni iznos koji prijavitelj može ostvariti po prijavi za aktivnost A2 iznosi 6.000,00 EUR  za sve opravdane troškove.

Javni poziv otvoren je za podnošenje prijava do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 01. rujna 2024. godine.

Više informacija dostupno je OVDJE.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci