26 sij 2024

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE POZIVA NA PRIDRUŽIVANJE NOVOJ TEMATSKOJ RADNOJ SKUPINI O ZELENOJ ARHITEKTURI U OKVIRU ZPP-A

Kontakt točka Zajedničke poljoprivredne politike pokreće novu tematsku radnu skupinu (TRS) pod nazivom Zelena arhitektura u okviru Strateških planova Zajedničke poljoprivredne politike (SP ZPP) te su u ovom kontekstu otvoreni pozivi za iskazivanje interesa.

Ova nova TRS razmotrit će različite pristupe država članica korištenju i koordinaciji Zelene arhitekture SP ZPP-a. Ciljevi TRS-a pokrivaju:

  • razmjenu iskustava o dizajnu i provedbi SP ZPP zelenih strategija, uključujući kako se različiti elementi SP ZPP zelene arhitekture koriste za zadovoljavanje specifičnih ekoloških i klimatskih potreba.
  • istraživanje relativnih prednosti primijenjenih pristupa (usredotočujući se na konkretne primjere), uključujući poteškoće i izazove s kojima se suočava.
  • fokusiranje na konkretne primjere, istraživanje problema u vezi s provedbom i kako različiti elementi zelene arhitekture ZPP-a funkcioniraju zajedno u praksi unutar SP ZPP-ova.
  • razvijanje ideja i preporuka za daljnje poboljšanje zelenih strategija ZPP-a u smislu primijenjenih intervencija te njihovog osmišljavanja i financiranja.

Rok za iskazivanje interesa je 22. veljače 2024. godine.

Više informacija o TRS i načinu prijave u članstvo možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci