19 sij 2024

VAŽNA OBAVIJEST AGENCIJE ZA PLAĆANJE U POLJOPRIVREDI, RIBARSTVU I RURLANOM RAZVOJU – BILJEŽENJE POLJOPRIVREDNIH AKTIVNOSTI GEOTAGIRANIM FOTOGRAFIJAMA

Sukladno Pravilniku o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2024. godinu dostava geotagiranih fotografija  putem AgroGTF mobilne aplikacije obavezna je kao dokaz pojedinih aktivnosti za proizvodnu 2024. godinu za nekoliko intervencija:

  • Eko shemu 31.04. Uporaba stajskog gnoja na oraničnim površinama (iznošenje gnoja i inkorporacija u tlo);
  • Eko shemu 31.06. Konzervacijska poljoprivreda (reduciranu obradu, pokrivenost tla);
  • Eko shemu 31.02. Ekstenzivno gospodarenje pašnjacima (ekstenzivno napasivanje s 0,3 do 1 UG/ha);
  • IAKS mjeru ruralnog razvoja 70.01.01. Korištenje feromonskih, vizualnih i hranidbenih klopki (postavljanje i skidanje klopki);
  • IAKS mjeru ruralnog razvoja 70.01.02. Metoda konfuzije štetnika u višegodišnjim nasadima (postavljanje i skidanje dispenzera).

Stoga  je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju razvila mobilnu AgroGTF aplikaciju kojom se tražene aktivnosti mogu zabilježiti i  poslati.

Poljoprivrednici koji namjeravaju provoditi navedene intervencije u 2024. godini, za koje je kod provedbe pojedinih aktivnosti potrebna fotografija s geografskom lokacijom (GTF),  trebaju se prije obavljanja aktivnosti javiti  podružnici  Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju kako bi im dodijelila zadatak slikanja putem AgroGTF aplikacije.

Više informacija dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci