14 pro 2023

OTVARA SE NOVI POZIV U SKLOPU PROGRAMA EUROPEAN PARTNERSHIP ON INNOVATIVE SMES / EUROSTARS-3

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) najavljuje otvaranje 6. poziva u sklopu programa Eurostars 12. siječnja 2024. godine.

Eurostars je dio Europskog partnerstva za inovativna mala i srednja poduzeća. Partnerstvo sufinancira Europska unija kroz Horizon Europe

Eurostars je instrument financiranja koji podržava inovativna mala i srednja poduzeća i projektne partnere (velike tvrtke, sveučilišta, istraživačke organizacije i druge vrste organizacija) financiranjem međunarodnih zajedničkih istraživačko-razvojnih i inovacijskih projekata.

Sudjelovanjem organizacije mogu pristupiti javnom financiranju za međunarodne suradničke projekte istraživanja i razvoja u svim područjima.

Svoju prijavu projekta istraživanja i razvoja i inovacija podnose se centralno EUREKA Tajništvu (Bruxelles) na engleskom jeziku između 12. siječnja 2024. i 14. ožujka 2024. u 14:00 CET korištenjem projektne platforme.

Glavni partner na projektu mora biti malo ili srednje trgovačko društvo koje se bavi istraživanjem i razvojem, a uloga malih i srednjih poduzeća u partnerstvu mora biti značajna te moraju sudjelovati s minimalno 50 % projektnih troškova. Ostali partneri mogu biti poduzeća ili druga vrsta organizacije ukoliko su prihvatljivi prijavitelji u svojoj državi članici programa.

Prihvatljive su sve djelatnosti iz svih sektorskih područja, a opravdani troškovi su troškovi plaća projektnog tima, amortizacija, troškovi vanjskih usluga, troškovi putovanja te ostali razvojni troškovi.

Predviđeno trajanje projekta je 36 mjeseci ili manje, a krajnji cilj je razvoj novog proizvoda, usluge ili procesa. Intenzitet financiranja za mikro i mala poduzeća je 60 %, dok za srednja poduzeća iznosi 50 %.

Pune prijave podnose se centralno i izravno EUREKA Tajništvu (Bruxelles) na engleskom jeziku ONLINE putem poveznice na stranici, rok za podnošenje prijave je 14. ožujka 2024. do 14:00:00 sati (CET).

Više informacija dostupno je na poveznici, kao i stranicama HAMAG-BICRO-a.

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci