24 stu 2023

MINISTARSTVO ZNANOSTI I OBRAZOVANJE – NAJAVA INFORMATIVNOG DANA NAMIJENJENOG HRVATSKIM TVRTKAMA I ZNANSTVENIM ORGANIZACIJAMA U SVRHU PRIJAVE PROJEKTNIH PRIJEDLOGA U SKLOPU PRVOGA NACIONALNOG ESA POZIVA U PECS STATUSU

Ministarstvo znanosti i obrazovanje najavljuje raspisivanje prvoga nacionalnog poziva u sklopu Sporazuma o europskoj državi sudionici (ECS Sporazum) i PECS Povelje, koje će se održati 5. prosinca 2023. godine u okviru Informativnog dana.

Svrha informativnog dana i natječaja u sklopu PECS-a jest ostvariti suradnju između gospodarskog i akademskog sektora, s krajnjim ciljem jačanja znanstvenog, inovacijskog i tehnološkog kapaciteta Republike Hrvatske u području svemira i svemirskih tehnologija. 

Također, cilj informativnog dana jest nastavak podrške visokokvalitetnim projektima te intenzivnije umrežavanje i osnaživanje hrvatske znanstvene zajednice i gospodarstva u području svemira i svemirskih tehnologija. 

Prvi nacionalni PECS ESA poziv namijenjen je znanstvenim organizacijama i hrvatskim tvrtkama u područjima koja uključuju upstream aktivnosti, aktivnosti istraživanja i razvoja (research and development activities), downstream aktivnosti, pripremne aktivnosti, edukativne aktivnosti te aktivnosti podizanja svijesti o značaju i mogućnostima područja svemira te znanstvene aktivnosti u području svemira (space science activities). 

Informativni dan održat će se u prostorima Zagrebačkoga inovacijskog centra (ZICER), na adresi Avenija Dubrovnik 15, Zagreb, s početkom u 9:30

Radni jezik informativnog dana bit će engleski, a sudionicima informativnog dana bit će omogućeni i individualni sastanci/razgovori s predstavnicima Europske svemirske agencije s ciljem dobivanja svih relevantnih informacija o uvjetima i aktivnostima u sklopu trećega nacionalnog poziva.

Prijave se zaprimaju do 30. studenoga 2023. godine na sljedećem linku.

Radni jezik je engleski. Ako imate dodatnih pitanja vezano uz informativni dan, slobodno se obratite na e-mail adresu: [email protected]

Više informacija dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci