14 stu 2023

EUROPE DIRECT KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE NASTAVLJA USPJEŠNU SURADNJU S DESKOM KREATIVNA EUROPA I NACIONALNOM KONTAKT TOČKOM PROGRAMA UNIJE CERV – GRAĐANI, JEDNAKOST, PRAVA I VRIJEDNOSTI

U okviru provedbe aktivnosti Europe Direct Koprivničko-križevačke županije, a u suradnji s Deskom Kreativna Europa pri Ministarstvu kulture i medija, Nacionalnom kontakt točkom Programa Unije CERV, Razvojnom agencijom POROM KKŽ i ENTER-om Koprivnica, 13. studenoga 2023. godine održano je predstavljanje programa Unije Kreativna Europa – potprogram Kultura i CERV – Građani, jednakost, prava i vrijednosti.

Svim prisutnima uvodno su se obratili Ratimir Ljubić, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije, Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika grada Koprivnica, i Melita Birčić, ravnateljica PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županiji.

U prvom dijelu događanja održano je predstavljanje Programa Unije Kreativna Europa – potprogram Kultura od strane Morane Bigač Leš, predstavnice Desk-a Kreativna Europa pri Ministarstvu kulture i medija i CERV-a – Građani, jednakost, prava i vrijednosti od strane Željke Markulin, predstavnice Nacionalne kontakt točka programa Unije Građani, jednakost, prava i vrijednosti pri Uredu za udruge Vlade Republike Hrvatske. Kroz prezentaciju dva navedena Programa istaknute su glavne značajke Programa, kao i trenutno otvoreni Javni Pozivi za korisnike.

Drugi dio događaja bio je predviđen za rad u grupama, gdje su sudionici imali mogućnost podijeliti se u dvije skupine, ovisno o interesu za Program, te razraditi svoju projektnu ideju, odgovarajuću projektnu dokumentaciju i upoznati se s primjerima dobre prakse kako bi mogli bolje razumjeti za kakve projekte je moguće dobiti potporu u okviru ovih programa.

Događaju je prisustvovalo oko 40-tak sudionika, predstavnika udruga, škola, sveučilišta, javnopravnih tijela i ostalih zainteresiranih korisnika.

Europe Direct Koprivničko-križevačke županije kao jedan od 11 Europe Direct centara u Hrvatskoj promovira vrijednosti i načela Europske unije na lokalnoj i regionalnoj razini pa je s tim ciljem organiziran i ovaj događaj kojem je cilj upoznati potencijalne korisnike s mogućnostima koje ima se nude iz predstavljenih Programa.

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci