03 stu 2023

POZIV NA PREDSTAVLJANJE PROGRAMA UNIJE KREATIVNA EUROPA – POTPROGRAM KULTURA I PROGRAM CERV – GRAĐANI, JEDNAKOST, PRAVA I VRIJEDNOSTI

Desk Kreativne Europe – Kultura pri Ministarstvu kulture i medija i Nacionalna kontakt točka programa Unije Građani, jednakost, prava i vrijednosti pri Uredu za udruge Vlade Republike Hrvatske u suradnji s Europe Direct centrom  Koprivničko križevačke županije, POROM Regionalnom razvojnom agencijom Koprivničko-križevačke županije te ENTER-om Koprivnica d.o.o. organiziraju događanje predstavljanja programa Unije u Koprivnici koje će se održati u utorak 14. studenog 2023. godine s početkom u 10:00 sati u ENTER Koprivnica d.o.o. (Trg dr. Žarka Dolinara 18, Koprivnica).

U prvom dijelu programa, predstaviti će se programi Kreativna Europa – potprogram Kultura, jedini mehanizam Unije za podršku kulturnim i kreativnim sektorima i program CERV – Građani, jednakost, prava i vrijednosti, najveći program do sada namijenjen promicanju i zaštiti vrijednosti Unije: demokracije, vladavine prava, temeljnih prava, ravnopravnosti, jednakosti, borbe protiv svi oblika nasilja i diskriminacije, transparentnosti i dobrog upravljanja. Predstavljanje će obuhvatiti upoznavanje s mogućnostima koje programi nude kao i aktualne informacije o trenutno otvorenim i nadolazećim pozivima i inicijativama u okviru samih programa.

Potom će se sudionici, ovisno o interesu, podijeliti u dvije skupine koje će paralelno obrađivati razradu projektnih ideja i odgovarajuću projektnu dokumentaciju. Bit će to prilika za upoznavanje s primjerima dobre prakse, kako bi sudionici mogli bolje razumjeti za kakve projekte je moguće dobiti potporu u okviru ovih programa a koja se sastoji od upoznavanja s projektnom dokumentacijom za svaki program, te predstavljanja Funding and tender opportunities portala (FTOP), centralnog portala Unije za prijavu projekata na programe Unije.

Za sudjelovanje na radionici se potrebno prijaviti na sljedećem linku koji se nalazi OVDJE.

Program radionice možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci