22 kol 2023

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA „CENTAR KOMPETENTNOSTI U KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKOJ ŽUPANIJI“

Logo projekta Uz PORU po potporu

Dana 22. kolovoza 2023. godine u prostorijama Obrtničke škole Koprivnica održana je Završna konferencija projekta „Centar kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji“.

Na početku konferencije ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica, Zlatko Martić pozdravio je sve okupljene i zahvalio svim partnerima, sudionicima i djelatnicima uz čiju suradnju je projekt uspješno priveden kraju. Voditelj projekta Darko Masnec potom je prezentirao projektne aktivnosti i ostvarene rezultate projekta.

U nastavku konferencije svim prisutnima obratila se ravnateljica PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije, Melita Birčić koja je istaknula kako je provedba ovog projekta bila izazovna te je zahtijevala ogromnu količinu rada i truda što je bilo moguće samo uz timski rad koji je jedina formula za uspješnu provedbu EU projekata. Također je istaknula kako je Razvojna agencija PORA KKŽ kao regionalni koordinator pružala stručnu pomoć u pripremi i provedbi ovog projekta u okviru provedbe projekta „UZ PORU PO POTPORU“ koji je odobrilo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, a zahvaljujući tom projektu Razvojnoj agenciji PORI KKŽ dana je mogućnost pružanja stručne pomoći jedinicama lokalne samouprave, jedinici regionalne samouprave te ostalim javnopravnim tijelima s područja KKŽ u pripremi i provedbi EU projekata. Također ravnateljica je napomenula kako je u okviru navedenog projekta do sada pripremljeno i provedeno sveukupno 215 projekata ukupne vrijednosti 100 milijuna eura.

Zamjenik župana Ratimir Ljubić također je izrazio zadovoljstvo provedenim projektom te je istaknuo kako je ovaj projekt jedan od prvih provedenih projekata takvog tipa u Republici Hrvatskoj, a rezultat je impozantna škola koja je lider u našoj županiji, regiji, a i izvan granica Republike Hrvatske.

Prisutnima su se također obratili i zamjenica gradonačelnika Grada Koprivnice Ksenija Ostriž te ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje (SAFU) Dragan Jelić.

Projekt „Centar kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji“ sveukupne vrijednosti 3.984.542,91 eura u provedbi je od 28. lipnja 2019. godine do 27. kolovoza 2023. godine. Nositelj projekta je Obrtnička škola Koprivnica, a projektni partneri su Strukovna škola Đurđevac i Koprivničko-križevačka županija. Suradnici na projektu su RASCO d.o.o., Srednja škola „Ivan Seljanec“ Križevci, PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije, Hangar 18 d.o.o., Hrvatski zavod za zapošljavanje i Tehnička škola Daruvar.

Projektom je rekonstruirano i dograđeno ukupno 3.410,00 m² prostora, osigurani su dodatni kapaciteti za ukupno 550 učenika i nastavnika, potpuno su opremljena 4 laboratorija, 10 praktikuma, 11 učionica i 5 kabineta uz ostale prostorije, realizirani su radovi ukupne vrijednosti 4.420.000,00 eura, nabavljena je specijalizirana oprema ukupne vrijednosti 665.000,00 eura, nabavljen je namještaj i ostala oprema ukupne vrijednosti 92.000,00 eura, a sve u svrhu unaprjeđenja infrastrukture Regionalnog centra kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u Koprivničko-križevačkoj županiji iz podsektora elektrotehnike i računalstva u skladu s potrebama tržišta rada te intenziviranja suradnje sa sličnim centrima u EU.

Lenta - Europska unija - Europski strukturni i investicijski fondovi - Operativni program Konkurentnost i kohezija - Razvojna agencija PORA KKŽ

“Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj”

“Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije”

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci