04 kol 2023

2. MEĐUNARODNA KONFERENCIJA “HRANA I KLIMATSKE PROMJENE”

Druga konferencija na temu „Hrana i klimatske promjene održat će se 16. i 17. listopada 2023. godine na Sveučilištu Sjever, Sveučilišni centar Koprivnica.

Klimatske promjene mogu uzrokovati značajne promjene u okolišu koje mogu predstavljati ozbiljnu prijetnju proizvodnji i sigurnosti hrane. U sklopu Svjetskog dana hrane, koji se svake godine u svijetu obilježava 16. listopada radi promicanja sigurnosti hrane, cilj ove konferencije je okupiti vodeće znanstvenike iz Hrvatske i inozemstva kako bi raspravili utjecaj klimatskih promjena na okoliš, moguća rješenja za ublažiti ga i njegov utjecaj na sve aspekte proizvodnje, distribucije, dostupnosti i sigurnosti hrane.

Na sudjelovanje kao aktivni ili pasivni sudionici pozvani su znanstvenici kao i učenici svih uzrasta, učitelji osnovnih i srednjih škola te stručnjaci iz industrije.

Konferencija će se održavati dva dana, a sudjelovanje je moguće „osobno“ (u prostorijama Sveučilišta Sjever u Sveučilišnom centru Koprivnica, Trg dr. Žarka Dolinara 1, 48000 Koprivnica) ili „online“.

Više informacija dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci