02 kol 2023

OBJAVLJEN JAVNI POZIV ZA DODJELU POMOĆI JLP(R)S RADI OSPOSOBLJAVANJA PLOVILA I OMOGUĆAVANJA PRIJEVOZA OSOBA I STVARI S JEDNE NA DRUGU OBALU UNUTARNJIH VODA

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture objavilo je Javni poziv za dodjelu pomoći jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave radi osposobljavanja plovila i omogućavanja prijevoza osoba i stvari s jedne na drugu obalu unutarnjih voda.

Cilj pomoći je modernizacija, opremanje, osposobljavanje plovila i omogućavanje rada plovila u vlasništvu jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave u svrhu održavanja prometne povezanosti dviju obala na unutarnjim vodama u naseljenim područjima gdje nije izgrađena prometna infrastruktura (mostovi).

Prihvatljivi prijavitelji su jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave koje u svom vlasništvu imaju plovila namijenjena prijevozu osoba i stvari preko vodnog puta s jedne obale na drugu obalu i koje ispunjavaju ostale uvjete navedene u ovom Javnom pozivu.

Ukupna osigurana sredstva iznose 265.446 EUR, od čega 132.723 EUR za kapitalne pomoći i 132.723 EUR za tekuće pomoći. Pomoć može iznositi do maksimalno 100% prihvatljivih troškova.

Rok za podnošenje zahtjeva je 30 dana od objave Javnog poziva.

Više informacija o Javnom pozivu dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci