01 kol 2023

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA „ZAPOSLI I POMOZI“ OPĆINE DRNJE

Dana 01. kolovoza 2023. godine u Društvenom domu u Drnju održana je Završna konferencija projekta „Zaposli i pomozi“ financiranog u okviru programa zapošljavanja žena – ZAŽELI, FAZA III. Projekt se provodi 8 mjeseci, a ukupna vrijednost projekta je 150.921,76 eura. Nositelj projekta je Općina Drnje, a projektni partneri su Općina Đelekovec, Općina Peteranec, Općina Legrad, Općina Gola, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Križevci i Hrvatski zavod za socijalni rad – Područni ured Koprivnica.

Projektom su zaposlene 23 žene pripadnice ciljne skupine koje su brinule o 140 krajnja korisnika na području svih općina partnera. Kroz projekt su nabavljeni promotivni materijali te kućanske i higijenske potrepštine za sve krajnje korisnike tijekom 6 mjeseci brige o korisnicima.

Na početku konferencije voditelj projekta Nikola Grčić ukratko je predstavio projekt i projektne aktivnosti. Nakon toga sve prisutne pozdravio je načelnik Općine Drnje Petar Dombaj i zahvalio na dobroj i uspješnoj suradnji svim projektnim partnerima, koordinatorima i ženama pripadnicama ciljane skupine. Također, istaknuo je važnost projekta jer se kroz njega pruža pomoć onima kojima je to najpotrebnije te izrazio potrebu za što ranijim otvaranjem novog Poziva kako bi period nezaposlenosti žena pripadnica ciljane skupine bio što kraći.

Svim prisutnima obratio se i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić koji je čestitao svim uključenima na sudjelovanju i poručio kako će se kontinuitet pomoći starijim osobama nastaviti prijavom općina na nove natječaje koji su u pripremi, a za koje će stručnu pomoć i dalje pružati Razvojna agencija PORA KKŽ. U nastavku konferencije ispred predstavnika partnera sve prisutne pozdravio je i načelnik Općine Gola Stjepan Milinković.

Razvojna agencija PORA KKŽ je pružala stručnu pomoć u pripremi i provedbi projekta „Zaposli i pomozi“ u okviru provedbe projekta „UZ PORU PO POTPORU“ koji je odobren za financiranje u okviru Poziva za iskaz interesa za dodjelu bespovratnih sredstava iz Prioritetne osi 10 – Tehnička pomoć Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ za nastavak aktivnosti regionalnih koordinatora.

Lenta - Europska unija - Europski strukturni i investicijski fondovi - Operativni program Konkurentnost i kohezija - Razvojna agencija PORA KKŽ

“Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj”

“Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije”

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci