31 srp 2023

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA „POMOĆ JE MOĆ 2“ OPĆINE LEGRAD

Logo projekta Uz PORU po potporu

Dana 31. srpnja 2023. godine u Društvenom domu u Legradu održana je Završna konferencija projekta „Pomoć je moć 2“ financiranog u okviru programa zapošljavanja žena – ZAŽELI, FAZA III. Projekt se provodi 8 mjeseci, a ukupna vrijednost projekta je 124.600,17 eura. Nositelj projekta je Općina Legrad, a projektni partneri su Općina Podravske Sesvete, Općina Gola, Općina Ferdinandovac, Općina Koprivnički Bregi, Općina Koprivnički Ivanec, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Križevci, Hrvatski zavod za socijalni rad – Područni ured Koprivnica i Hrvatski zavod za socijalni rad – Područni ured Đurđevac.

Projektom je zaposleno 19 žena pripadnica ciljne skupine koje su brinule o 114 krajnja korisnika na području svih općina partnera. Kroz projekt su nabavljeni promotivni materijali te kućanske i higijenske potrepštine za sve krajnje korisnike tijekom 6 mjeseci brige o korisnicima.

Na početku konferencije svim prisutnima obratila se voditeljica projekta Ana Valek te kratko predstavila projekt i ostvarene aktivnosti. U uvodnom dijelu konferencije sve prisutne pozdravio je načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić istaknuvši kako se radi o vrlo korisnom projektu koji ima višestruku vrijednost i izrazio nadu za ponovnim prijavljivanjem na natječaj toga tipa. Također, zahvalio je Razvojnoj agenciji PORI KKŽ na pružanju stručne pomoći u pripremi i provedbi ovog projekta te svim projektnim partnerima na uspješnoj suradnji. U nastavku konferencije načelnik Općine Gola Stjepan Milinković također je pozdravio sve prisutne ispred općina partnera.

Zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić istaknuo je kako je Završna konferencija uvijek prilika da se čestita svim partnerima, a i Razvojnoj agenciji PORI KKŽ na pomoći u pisanju i provedbi projekta. Čestitao je načelniku Saboliću i svima uključenima na uspješnom završetku projekta te najavio novi natječaj u okviru programa zapošljavanja – ZAŽELI, FAZA IV za početak rujna izrazivši želju da novi projekt bude dužeg trajanja naglasivši kako ovakvi projekti imaju višestruku korist za zajednicu te uz zapošljavanje žena, uvelike podižu razinu kvalitete života za korisnike koji bi bez te pomoći teško živjeli.

Razvojna agencija PORA KKŽ je pružala stručnu pomoć u pripremi i provedbi projekta „POMOĆ JE MOĆ 2“ u okviru provedbe projekta „UZ PORU PO POTPORU“ koji je odobren za financiranje u okviru Poziva za iskaz interesa za dodjelu bespovratnih sredstava iz Prioritetne osi 10 – Tehnička pomoć Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ za nastavak aktivnosti regionalnih koordinatora.

Lenta - Europska unija - Europski strukturni i investicijski fondovi - Operativni program Konkurentnost i kohezija - Razvojna agencija PORA KKŽ

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci