23 lip 2023

AGENCIJA ZA PLAĆANJE U POLJOPRIVREDI, RIBARSTVU I RURALNOM RAZVOJU – PODSJETNIK POLJOPRIVREDNICIMA KOJI SU PODNIJELI ZAHTJEV ZA PROIZVODNO VEZANU POTPORU ZA VOĆE, POVRĆE I ŠEĆERNU REPU U 2023. GODINI

Poljoprivrednici koji su podnijeli Jedinstveni zahtjev za proizvodno vezanu potporu (PVP) za voće, povrće i šećernu repu za 2023. godinu u obvezi su Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju dostaviti dokaze o isporučenoj količini ploda.

Između ostalog, Pravilnikom o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2023. godinu je propisano kako korisnici PVP-a za voće, povrće i šećernu repu moraju u 2023. godini isporučiti minimalnu količinu voća, povrća i šećerne repe po hektaru za svaku prihvatljivu vrstu, a minimalna isporučena količina koju poljoprivrednik mora dokazati propisana je Pravilnikom.

Važno je naglasiti, korisnik PVP-a za voće, povrće i šećernu repu, kako bi ostvario potporu za 2023. godinu, u obvezi je dostaviti Agenciji za plaćanja dokaze o isporučenoj količini ploda najkasnije do 31. siječnja 2024. godine.

Ako korisnik ne dostavi valjane dokaze do navedenog datuma, PVP mu neće biti isplaćena.

Više informacije dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci