06 lip 2023

OD JESENI SOCIJALNA USLUGA POLUDNEVNOG BORAVKA ZA DJECU BEZ ODGOVARAJUĆE RODITELJSKE SKRBI S ĐURĐEVAČKOG PODRUČJA

S početkom jeseni moglo bi biti završeno i opremanje novoizgrađene zgrade iza postojeće zgrade đurđevačkog područnog ureda Hrvatskog zavoda za socijalni rad (bivšeg Centra za socijalnu skrb) čime bi se stvorili preduvjeti za pružanje preventivnih i tretmanskih aktivnosti usluga ove ustanove u novim prostorima, ali i za početak pružanja usluga poludnevnog boravka Centra za pružanje usluga u zajednici Svitanje. Takva očekivanja, s obzirom da bi uskoro trebao biti potpisani ugovor vezan za namještaj i opremu, iznijeli su Daniel Rupić, voditelj spomenutog Područnog ureda te Mladen Fajdetić, ravnatelj Centra Svitanje na sastanku projektnog tima i projektnih partnera u okviru provedbe projekta “Uspostava infrastrukture za pružanje socijalnih usluga Centra za socijalnu skrb Đurđevac” održanom u Đurđevcu u ponedjeljak, 5 lipnja 2023. godine.

Projekt kojeg je nositelj Hrvatski zavod za socijalni rad financira se iznosom od 879.426,11 eura iz Europskog fonda za regionalni razvoja, a partneri u njemu su Centar  za pružanje usluga u zajednici Svitanje, Koprivničko-križevačka županija i Grad Đurđevac.

Sudionici sastanka s Idom Kovač Očenašek i Vedranom Pobi iz PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije, koja pruža stručnu podršku u provedbi projekta, razmotrili su i određena administrativna pitanja vezana za projekte aktivnosti i izvještavanje. Zaključeno je kako je zbog objektivnih okolnosti potrebno zatražiti produljenje razdoblja za provedbu aktivnosti unutar ugovora barem do 1. studenog ove godine.

Izvor: Koprivničko-križevačka županija

Lenta - Europska unija - Europski strukturni i investicijski fondovi - Operativni program Konkurentnost i kohezija - Razvojna agencija PORA KKŽ

“Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj”

“Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije”

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci