02 lip 2023

ODRŽANA LIKOVNA RADIONICA „NACRTAJ EU PROJEKT“ U KNJIŽNICI I ČITAONICI FRAN GALOVIĆ KOPRIVNICA

Dana 01. lipnja 2023. godine u Knjižnici i čitaonici Fran Galović Koprivnica održana je likovna radionica pod nazivom „Nacrtaj EU projekt“.

Organizatori ove likovne radionice bili su Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica, Gradska knjižnica Zadar, Europe Direct Koprivničko-križevačke županije, Europe Direct Zadar,  Razvojna agencija PORA  KKŽ i Agencija za razvoj zadarske županije ZADRA NOVA.

Predstavnici Europe Directa KKŽ i Razvojne agencije PORE KKŽ polaznicima radionice predstavili su tri EU projekta s područja Koprivničko-križevačke županije koja su financirana sredstvima iz EU fondova i koja su im poslužili kao inspiracija za likovne crteže.

Istu takvu aktivnost provoditi će i Gradska knjižnica Zadar u suradnji s Europe Direct Zadar i Agencijom za razvoj zadarske županije ZADRA NOVA.

Glavni cilj ovih radionica je izrada likovnih radova na temu EU projekata, koji će krajem lipnja i tijekom srpnja 2023. godine biti izloženi u koprivničkoj i zadarskoj knjižnici, a čime će ujedno i započeti obilježavanje „10 godina od ulaska RH u EU“.

Europe Direct Koprivničko-križevačke županije jedan je od 11 Europe Direct Centara u Republici Hrvatskoj i djeluje pri PORI Regionalnoj razvojnoj agenciji KKŽ još od svibnja 2021. godine.

Glavna zadaća Europe Directa Koprivničko-križevačke županije je promoviranje vrijednosti i načela Europske unije na lokalnoj i regionalnoj razini kroz 5 temeljnih zadaća: informiranje i uključivanje građana, odnosi s lokalnim medijima i prenositeljima informacija, svijest o osjetljivim temama EU-a na lokalnoj razini, EU u školama te promicanje regionalne mreže mreža.

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci