02 lip 2023

MINSTARSTVO GOSPODARSTVA I ODRŽIVOG RAZVOJA-OTVOREN JAVNI POZIV “NAUKOVANJE ZA OBRTNIČKA ZANIMANJA” ZA 2023. GODINU

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo  je Otvoreni javni poziv za Projekt „Naukovanje za obrtnička zanimanja“ za 2023. godinu.

Otvoreni javni poziv namijenjen je mikro, malim i srednjim poduzećima (isključivo obrti, trgovačka društva, zadruge i ustanove) koja izvode naukovanje za učenike koji se obrazuju za zanimanja u sustavu vezanih obrta po Jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) iz Pravilnika o vezanim i povlaštenim obrtima i načinu izdavanja povlastica („Narodne novine“, broj 42/08).
 
Namjena sredstava je sufinanciranje troškova vezanih uz:

  • iznos nagrada koje su u školskoj godini 2021./2022.isplaćene učenicima koji se obrazuju u zanimanjima u sustavu vezanih obrta po Jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) za vrijeme provedeno na naukovanju;
  • naknada mentoru koja se utvrđuje prema prosječnoj vrijednosti sata rada temeljem bruto II plaće mentora koji provodi naukovanje i troškova nabave opreme, strojeva, sitnog inventara i potrošnog materijala povezano s potrebama učenika na naukovanju.

Najniži iznos potpore koji se može dodijeliti je 1.990,84 EUR najviši 66.361,40 EUR, a sredstva za odobrene potpore isplaćuju se korisnicima jednokratno u ukupnom iznosu dodijeljene potpore.

Prijave se zaprimaju isključivo od 1. lipnja do 6. srpnja 2023. godine.

Više informacija dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci