18 svi 2023

ODRŽAN 1. SASTANAK LOKALNIH DIONIKA U OKVIRU PROVEDBE PROJEKTA TOURBO – USMJERAVANJE MIKRO, MALIH I SREDNJIH PODUZETNIKA (MSP-ova) PREMA DIGITALNOJ I ZELENOJ TRANZICIJI U TURIZMU

Dana 18. svibnja 2023. godine održan je 1. sastanak lokalnih dionika u okviru projekta TOURBO – Usmjeravanje mikro, malih i srednjih poduzetnika (MSP-ova) prema digitalnoj i zelenoj tranziciji u turizmu.

Na sastanku koji je organizirala Razvojna agencija PORA KKŽ, sudjelovali su predstavnici: TZ Koprivničko-križevačke županije, TZ Grada Koprivnice, TZ Grada Križevaca, TZ Grada Đurđevca, TZ Dravski Peski, Koprivničko-križevačke županije, HOK Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije i HGK Županijske komore Koprivnica.

Projekt TOURBO odobren je u okviru 1. Poziva Interreg Europe Programa 2021.-2027. ukupne vrijednosti 1,9 milijuna EUR čija provedba traje od 01. ožujka 2023. godine do 28. veljače 2027. godine.

Glavni cilj projekta je umrežavanjem privatnog, javnog, civilnog i znanstveno-istraživačkog sektora identificirati i razmijeniti primjere dobre prakse projektnih partnera kako bi se doprinijelo digitalnoj i zelenoj tranziciji MSP-ova u turizmu te stvorio održiv i progresivan okvir za integraciju otpornog turističkog sektora u lokalne i regionalne politike.

Vodeći partner u projektu je Gospodarska komora za trgovinu, industriju i plovidbu u Sevilli iz Španjolske, a u projektu uz vodećeg partnera sudjeluje još 7 projektnih partnera iz 7 europskih država: Laponsko sveučilište za primijenjene znanosti iz Finske, Trgovačka i industrijska komora Vratsa iz Bugarske, Regija Marche iz Italije, Regija Sjeverni Egej iz Grčke, Tvrtka za turistički marketing i događanja „Doživite Bremerhaven“ iz Njemačke, Vijeće okruga Donegal Irska i  Razvojna agencija PORA KKŽ iz Hrvatske.

Na početku sastanka, pomoćnica ravnateljica Senada Ranilović srdačno je pozdravila sve prisutne i napravila kratak uvod u projekt.

Nakon toga je voditeljica Odjela za gospodarstvo i ruralni razvoj Marina Šandor Krznarić predstavila projekt, glavne aktivnosti, očekivane rezultate projekta kao i ulogu Razvojne agencije PORE KKŽ u istom. Naglasila je kako će se kroz međuregionalnu suradnju i razmjenu primjera dobre prakse identificirati pozitivni primjeri koji bi se kasnije mogli implementirati u turističku ponudu MSP-ova na području Koprivničko-križevačke županije.

Na kraju je uslijedila kratka rasprava o glavnim značajkama i potrebama turističkog sektora na području Koprivničko-križevačke županije.

 

 

Projekt je implementiran kroz program Interreg Europe, sufinanciran od strane Europskog fonda za regionalni razvoj.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci