20 ožu 2023

OBJAVLJEN NATJEČAJ „UBLAŽAVANJE SIROMAŠTVA PRUŽANJEM POMOĆI NAJPOTREBITIJIM OSOBAMA PODJELOM OSNOVNE MATERIJALNE POMOĆI”

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike otvorilo je trajni poziv na dostavu projektnih prijedloga „Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom osnovne materijalne pomoći“ ukupne vrijednosti 2.655.000,00 EUR. Sufinancira se u okviru Operativnog programa za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014. – 2020. iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije.

Ovaj poziv usmjeren je ublažavanju najgorih oblika siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći – osnovne materijalne pomoći te pružanjem popratnih mjera koje će doprinijeti boljem socijalnom uključivanju.

Ciljane skupine Poziva su samci i/ili kućanstva koja žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva i definirani su kao najpotrebitiji prema kriterijima partnerske organizacije za primanje osnovne materijalne pomoći.

Najniži iznos zatraženih bespovratnih sredstava po projektu može iznositi 66.000,00 EUR, a najviši 266.000,00 EUR.

Prihvatljivi prijavitelji i partneri su neprofitne pravne osobe kojima je nadležno upravno tijelo izdalo rješenje kojim se odobrava stalno prikupljanje i pružanje humanitarne pomoći.

Više informacija o Natječaju dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci