07 ožu 2023

ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA „BRIŽNE ŽENE PODRAVSKE III” OPĆINE KALINOVAC

Dana 07. ožujka 2023. godine u Društvenom domu u Kalinovcu održana je Početna konferencija projekta „Brižne žene Podravske III” Općine Kalinovac. Projekt je odobren u okviru Programa zapošljavanja žena ZAŽELI – faza III. Nositelj projekta „Brižne žene Podravske III“ je Općina Kalinovac, a projektni partneri su Općina Ferdinandovac, Općina Molve, Općina Podravske Sesvete, Općina Novo Virje, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Križevci te Hrvatski zavod za socijalni rad – Područni ured Đurđevac.

Cilj projekta je osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena te žena s nižom i srednjom razinom obrazovanja zapošljavanjem u lokalnoj zajednici s ciljem ublažavanja posljedica njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika. Projektom „Brižne žene Podravske III“ osigurano je zapošljavanje 15 žena pripadnica ciljane skupine, koje će brinuti za ukupno 102 krajnja korisnika – starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju. Ukupna vrijednost projekta iznosi 98.427,23 EUR (741.600,00 kuna). Projekt je u potpunosti financiran iz sredstava Europske unije, Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Na početku konferencije voditeljica projekta Marija Janković ukratko je predstavila projekt i projektne aktivnosti. Nakon toga sve prisutne pozdravio je načelnik Općine Kalinovac Darko Sobota i zahvalio svim partnerima, koordinatorima, ženama pripadnicama ciljane skupine te PORI Regionalnoj razvojnoj agenciji Koprivničko-križevačke županije na stručnoj podršci i pomoći. Također, istaknuo je kako je ovaj projekt kontinuiran i da će se nastaviti i u sljedećim fazama.

Svim prisutnima se obratio i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić koji je izrazio zadovoljstvo navedenim projektom i dao podršku u daljnjoj provedbi istog.

Ravnateljica Razvojne agencije PORE KKŽ Melita Birčić zahvalila je na suradnji svim općinama te istaknula kako se veseli daljnjoj suradnji u ovoj, ali i sljedećim fazama projekata Programa zapošljavanja žena ZAŽELI.

U ime Hrvatskog zavoda za zapošljavanje prisutnima se obratila Vesna Kuterovac predstojnica područnog ureda Križevci, ispred Hrvatskog zavoda za socijalni rad Područni ured Đurđevac Anita Đipalo Saraga te ispred Povjerenstva za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije predsjednica Verica Rupčić. U ime Općina projektnih partnera zadovoljstvo ovim projektom izrazili su i načelnik Općine Molve Zdravko Ivančan, načelnik Općine Podravske Sesvete Mladen Sitek, načelnik Općine Ferdinandovac Vjekoslav Maletić te načelnik Općine Novo Virje Mirko Remetović.

Razvojna agencija PORA KKŽ pružala je stručnu pomoć u pripremi ovog projekta te će je nastaviti pružati i u provedbi u okviru provedbe projekta „UZ PORU PO POTPORU“.

Lenta - Europska unija - Europski strukturni i investicijski fondovi - Operativni program Konkurentnost i kohezija - Razvojna agencija PORA KKŽ

“Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj”

“Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije”

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci