01 ožu 2023

PODNESENA PRIJAVA PROJEKTNOG PRIJEDLOGA “MuDra CIKLOTURA – Razvoj cikloturizma uz rijeke Muru i Dravu”

Logo projekta Uz PORU po potporu

Uspješnom suradnjom Općine Legrad i Razvojne agencije PORE KKŽ pripremljen je projekt “MuDra CIKLOTURA – Razvoj cikloturizma uz rijeke Muru i Dravu” koji je prijavljen na otvoreni poziv „Regionalna diversifikacija i specijalizacija hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti financiranog iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026.“

Svrha projekta je uspostavom javne turističke infrastrukture pridonijeti razvoju aktivnog turizma kao jednog od održivih oblika turizma na području Legrada i Kotoribe, povećati raznovrsnost turističke ponude, smanjiti pritisak na turistički razvijenija područja, potaknuti gospodarski oporavak i zapošljavanje lokalnog stanovništva, što će posljedično pozitivno utjecati na smanjenje regionalnih neujednačenosti i demografsku revitalizaciju.

Glavne projektne aktivnosti obuhvaćaju rekonstrukciju, uređenje i opremanje biciklističke rute PriDravska-Ciklo-MuraTura na području Općine Legrad i Kotoriba te izgradnju i opremanje turističke građevine – hostel kompleksa sa sportsko rekreacijskom infrastrukturom u funkciji turizma na području Općine Legrad.

Prijavitelj projekta je Općina Legrad, a projektni partneri su: Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Koprivničko-križevačke županije, Općina Kotoriba te LEKOM GRAD d.o.o.

Ukupna vrijednost projekta je 3.834.880,32 EUR, dok je trajanje projekta 22 mjeseca.

Razvojna agencija PORA KKŽ pružala je stručnu pomoć u pripremi ovog projekta u okviru provedbe projekta „UZ PORU PO POTPORU“.

Lenta - Europska unija - Europski strukturni i investicijski fondovi - Operativni program Konkurentnost i kohezija - Razvojna agencija PORA KKŽ

“Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj”

“Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije”

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci