21 velj 2023

OBJAVLJEN POZIV ZA ISKAZ INTERESA ZA FINANCIRANJE PROJEKATA PREMA PROGRAMU PODRŠKE REGIONALNOM RAZVOJU

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je Poziv za iskaz interesa za financiranje projekata prema „Programu podrške regionalnom razvoju“.

Cilj Programa je jačanje konkurentnosti i ostvarenje vlastitih razvojnih potencijala te brži gospodarski oporavak područja, što je preduvjet za sprječavanje iseljavanja stanovništva, smanjenje negativnog demografskog trenda i održivi razvoj.

Ukupna sredstva Programa iznose 1.700.000,00 eura. Jedan podnositelj zahtjeva može podnijeti jedan zahtjev za financiranje. U postupku odabira jednom Korisniku može se odobriti iznos financiranja najviše do 100.000,00 eura s PDV-omNajmanji iznos sufinanciranja po programu koji prijavitelj može ugovoriti je 15.000,00 eura s PDV-om.

 Prihvatljivi podnositelji zahtjeva su:

  1. jedinice lokalne samouprave razvrstane u V. skupinu, osim JLS-a s područja otoka i JLS-a sa statusom brdsko-planinskih područja koja su obuhvaćene posebnim programima i
  2. jedinice područne (regionalne) samouprave ukoliko su područja provedbe projekta područja V. skupine JLS-a, osim područja JLS-a s otoka i JLS-a sa statusom brdsko-planinskih područja koje su obuhvaćene posebnim programima.

Prihvatljive aktivnosti su sve aktivnosti vezane uz izgradnju, nadogradnju, rekonstrukciju, obnovu, modernizaciju i adaptaciju prihvatljivih građevina iz područja društvene, javne, komunalne, socijalne, okolišne i gospodarske infrastrukture.

Prihvatljivi troškovi su:

  • trošak izrade projektno-tehničke dokumentacije (ukoliko nije jedini trošak projekta),
  • trošak izvođenja radova,
  • trošak usluga nadzora gradnje,
  • trošak opremanja fiksnom opremom,
  • trošak PDV-a (ukoliko je primjenjivo).

Rok za podnošenje zahtjeva je 24. ožujka 2023. godine do 16,00 sati.

Više informacija o Pozivu dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci