03 sij 2023

AGENCIJA ZA PLAĆANJA U POLJOPRIVREDI, RIBARSTVU I RURALNOM RAZVOJU – PODSJETNIK POLJOPRIVREDNICIMA KOJI SU PODNIJELI ZAHTJEV ZA PROIZVODNO VEZANU POTPORU ZA VOĆE, POVRĆE I ŠEĆERNU REPU U 2022. GODINI

Poljoprivrednici koji su podnijeli zahtjev za proizvodno vezanu potporu (dalje u tekstu: PVP) za voće, povrće i šećernu repu za 2022. godinu u obvezi su Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju dostaviti dokaze o isporučenoj količini ploda.

Uvjeti za dodjelu PVP za 2022. godinu propisani su Pravilnikom o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2022. godinu.

Između ostalog, Pravilnikom je propisano kako korisnici PVP za voće, povrće i šećernu repu moraju u 2022. godini isporučiti minimalnu količinu voća, povrća i šećerne repe po hektaru za svaku prihvatljivu vrstu, a minimalna isporučena količina koju poljoprivrednik mora dokazati propisana je Pravilnikom.

Važno je naglasiti kako je korisnik PVP za voće, povrće i šećernu repu, kako bi ostvario PVP za 2022. godinu, dužan dostaviti Agenciji za plaćanja dokaze o isporučenoj količini ploda najkasnije do 28. veljače 2023. godine.

Ako korisnik ne dostavi valjane dokaze do navedenog datuma, PVP mu neće biti isplaćena.

Više informacija o navedenom možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci