22 stu 2022

U OKVIRU POTPROGRAMA KULTURA OTVORENA SU DVA POZIVA ZA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA

U okviru Programa Kreativna Europa, potprograma Kultura otvorena su dva nova Poziva za dostavu projektnih prijedloga:

  • Poziv za Europske projekte suradnje 2023 s rokom za predaju projektnih prijedloga 23. veljače 2023. godine u 17:00 CET. Potpora je namijenjena transnacionalnim projektima koji provode  širok spektar aktivnosti i inicijativa u koje su uključene kulturne i kreativne organizacije iz različitih država koje sudjeluju u Programu. Poziv pruža mogućnost koprodukcije, suradnje, eksperimentiranja, uvođenja inovacija, mobilnosti te razmjene znanja i iskustava raznim kulturnim organizacijama svih veličina, a cilj je olakšati i poboljšati pristup europskoj kulturi i kreativnim djelima promičući inovativnost i kreativnost. Prihvatljivi prijavitelji su pravne osobe (privatne i javne), tijela nacionalne, regionalne i lokalne vlasti, a ovisno o broju uključenih organizacija, podržani projekti mogu biti mali, srednji ili veliki u trajanju do maksimalno 48 mjeseci.
  • Poziv za Cirkulaciju europskih književnih djela 2023 s rokom za predaju projektnih prijedloga 21. veljače 2023. godine u 17:00 CET. Potpora je namijenjena projektima koji se bave prevođenjem, objavljivanjem, distribucijom i promocijom knjiženih djela, a prihvatljive aktivnosti su prevođenje, objavljivanje, promocija i distribucija knjiženih djela te aktivnosti koje će pomoći pri prodaji prevoditeljskih prava u Europi i šire. Prihvatljivi prijavitelji na ovom Pozivu su pravni subjekti (privatni ili javni) koji su registrirani u državama koje sudjeluju u programu Kreativna Europa, a koji se mogu prijavljivati pojedinačno i kao konzorcij koji se mora sastojati od najmanje 2 prijavitelja. Prijave se podnose kroz tri natječajne kategorije ovisno o broju naslova, a stopa sufinanciranja u svim natječajnim kategorijama je 60%, za projekte u maksimalnom trajanju od 36 mjeseci.

Prijave na pozive programa Unije podnose se online putem centralnog portala – Funding and tenders opportunity na kojem je dostupna sva potrebna natječajna dokumentacija.

DKE-Kultura povodom objave poziva najavljuje informativni online webinar koji će se održati u petak 2. prosinca 2022. godine. Za detaljnije informacije o programu i načinu prijave, pratite naše stranice: FB/CEDKulturaCroatia & deskkultura.hr.

Više informacija o navedenom dostupno je OVDJE.

WEBINAR DKE-KULTURA-E-INFO DAN

Povodom otvaranja poziva za dostavu projektnih prijedloga u okviru potprograma Kultura za 2023. godinu, DKE-Kultura organizira E-info dan u petak 2. prosinca 2022. godine s početkom u 10:00 sati.

Svoje sudjelovanje na webinaru možete prijaviti putem online obrasca do 1. prosinca 2022. godine u 15:00 sati.

Broj sudionika je ograničen, ali webinar će biti sniman te će idućeg dana snimka biti dostupna na našem youtube kanalu.

Link za sudjelovanje bit će poslan sat vremena prije početka.

Više informacija o navedenom dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci