22 stu 2022

PODJELA HRVATSKO-UKRAJINSKIH RJEČNIKA GDCK KOPRIVNICA

Europe Direct Koprivničko-križevačke županije i danas je nastavio s podjelom hrvatsko-ukrajinskih rječnika namijenjenih ukrajinskim učenicima koji pohađaju škole s područja Koprivničko-križevačke županije.

Podjela je održana u prostorijama GDCK Koprivnica, a rječnike su izradili Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA i Europe Direct Zadar u suradnji s Predstavništvom Europske komisije u Republici Hrvatskoj i Veleposlanstvom Ukrajine u Republici Hrvatskoj.

Primopredaji hrvatsko-ukrajinskih rječnika prisustvovali su zamjenik župana, a ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite KKŽ Ratimir Ljubić, ravnateljica GDCK Koprivnica Adela Sočev te ravnateljica PORE Regionalne razvojne agencije KKŽ Melita Birčić sa suradnicama.

Europe Direct Koprivničko-križevačke županije jedan je od 11 Europe Direct centara u RH a ovoj inicijativi priključio se zajedno s Koprivničko-križevačkom županijom kako bi pomogao u sporazumijevanju ukrajinskim učenicima koji se u ovom trenutku nalaze na području Koprivničko-križevačke županije.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci