26 lis 2022

ŽUPANIJSKIM EU PROJEKTIMA DRUGO MJESTO NA NACIONALNOM IZBORU ZA NAJBOLJE PROJEKTE

Treću godinu zaredom Hanza Media, portal Župan.hr, Hrvatska zajednica županija i Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj, uz pokroviteljstvo Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, organizirali su izbor za najbolji županijski EU projekt.

Čak 37 EU projekta natjecalo se za titulu najboljeg, a projekti koji su predstavljali Koprivničko-križevačke županije bili su „Promicanje održivog razvoja prirodne baštine Općine Legrad“ (koji je prijavila PORA Regionalna razvojna agencija KKŽ) – u kategoriji Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici i projekt Amazon of Europe Bike Trail – Koprivničko-križevačka županija (koji je prijavila KKŽ) u kategoriji Doprinos prekograničnoj suradnji.

U ovoj godini, koja je bila vrlo izazovna, bilježimo vrlo dobre rezultate u provođenju projekata iz EU fondova za što su među najzaslužnijima upravo županije čiji su projekti dio ovog izbora“, poručila je ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak jučer na otvaranju ceremonije proglašenja pobjednika izbora u Zagrebu.

Projekti naše županije osvojili su drugo mjesto u svojim kategorijama, a priznanja su primili župan Darko Koren i ravnateljica PORA-e Melita Birčić. Također, kao potpredsjednik Hrvatske zajednice županija, župan Koren je županu Istarske županije Borisu Miletiću uručio plaketu za 1. mjesto u kategoriji Doprinos znanosti i inovacijama, za projekt COASTENERGY – Blue energy in ports and coastal urban areas (Plava energija u lukama i obalnim urbanim područjima).

Ukupno se natjecalo u pet kategorija – Doprinos znanosti i inovacijama, Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici, Doprinos prekograničnoj suradnji, Doprinos poduzetništvu te kategoriji izbora najboljeg po izboru građana, a uz Istarsku županiju, prva su mjesta osvojile Virovitičko-podravska, Zadarska i Primorsko-goranska županija te Grad Zagreb.

Organizatori su poručili kako je izbor pokrenut kako bi kroz prezentaciju uspješnih EU projekata i isticanje njihovog doprinosa u poboljšanju životnih uvjeta lokalne zajednice, krajnjih korisnika i hrvatskih građana u cjelini, potaknuli još bolje i efikasnije korištenje EU fondova.

Uz izbor najboljih županijskih EU projekata, održana je i panel rasprava „Kako EU fondovi mijenjaju lokalne sredine?“, a sve povodom organizacije Dana regionalnog razvoja i fondova EU.

Izvor: Koprivničko-križevačka županija

Izvor fotografija: Kristijan Toplak, HZŽ, Jutarnji list

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci