10 lis 2022

ODRŽAN 24. DAN VOĆA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

Dana 08. listopada 2022. godine na Trgu svetog Jurja u Đurđevcu održana je najznačajnija županijska manifestacija posvećena promociji proizvodnje voća i voćnih prerađevina, 24. Dan voća Koprivničko-križevačke županije.

Na ovogodišnjoj manifestaciji predstavilo se pedesetak izlagača, poljoprivrednih proizvođača te udruga, škola i radinosti, za koje je Koprivničko-križevačka županija osigurala besplatan izlagački prostor.

S ciljem dodatne promocije proizvođača voća i voćnih prerađevina, Županija je i ove godine izdala katalog u kojemu je predstavljeno njih 249, zajedno s podacima kako bi ih mogli kontaktirati potencijalni kupci.

Uz Županiju kao glavnog organizatora, suorganizatori manifestacije bili su Grad Đurđevac i gradska Turistička zajednica, Ministarstvo poljoprivrede Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede, Poljoprivredna zadruga „Gruda“ za proizvodnju, skladištenje i distribuciju voća i povrća te Udruga voćara i proizvođača voćnih prerađevina Koprivničko-križevačke županije.

Ispred Koprivničko-križevačke županije okupljenima se obratio zamjenik župana Ratimir Ljubić, zahvalivši izlagačima što su se i ove godine odazvali u velikom broju te je naglasio kontinuitet promocije domaće proizvodnje i podrške proizvođačima. Prigodnim riječima obratili su se i saborski zastupnik Darko Sobota te predsjednik Gradskog vijeća Đurđevca Željko Lacković.

Nakon kulturno-umjetničkog programa u kojem su nastupili mališani iz Dječjeg vrtića Maslačak Đurđevac te članovi školskog zbora Osnovne škole Đurđevac i dječje grupe KUD-a Petar Preradović, krenulo se u obilazak prodajno-izložbenog prostora manifestacije.

Potom su proglašeni najljepše uređeni izlagački prostori koje je odabrao stručni žiri. Prvu nagradu osvojila je Srednja gospodarska škola Križevci, drugu OPG Marko Goričanec, a treću nagradu OPG Darko Krčmar. Nagrade su uručili zamjenik Ljubić, predsjednik Gradskog vijeća Lacković, saborski zastupnici Darko Sobota i Mišel Jakšić te članica Uprave tvrtke Podravka Ljiljana Šapina.

U sklopu manifestacije održan je i tradicionalni prikaz pečenja rakije i pekmeza, uz degustaciju, u organizaciji Udruge vinogradara i voćara Đurđevac, a učenici i mentori Strukovne škole Đurđevac pripremili su domaće slastice za posjetitelje. Prikupljena sredstva bila su namijenjena za potrebe Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac.

Također, održano je i otvorenje specijalizirane trgovine domaćih proizvoda Podravinoteke u sklopu đurđevačke Gradske tržnice.

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci