14 ruj 2022

UKLJUČITE SE U AKCIJU KOJOM ZAPOČINJE JAVNA KAMPANJA “ZA NASILJE NEMA OPRAVDANJA“

Pozivamo Vas na javnu akciju kojom započinje javna kampanja “Za nasilje nema opravdanja“ usmjerena podizanju svijesti javnosti o pravima žrtava nasilja u obitelji.

 

Javna akcija će se održati u četvrtak 22. rujna 2022. godine

u Đurđevcu od 9,00 do 11,00 sati na prostoru Gradske tržnice

 

Javnom akcijom u okviru projekta Novi početak, u suradnji korisnika projekta Koprivničko-križevačke županije i projektnog partnera Udruge “HERA“  Križevci, obilježava se Nacionalni  dan borbe protiv nasilja nad ženama (22.09.).

Projektom Novi početak je kroz sredstva Europskog socijalnog fonda osigurano 9.233.880,49 kuna za unaprjeđenje sustava podrške, prevencije i zaštite od nasilja nad ženama, jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade sa ženama žrtvama nasilja i žrtvama nasilja u obitelji, te podizanje svijesti javnosti o pravima žrtava nasilja. U sklopu ovog projekta, koji je započeo u studenom 2020. i traje 30 mjeseci, planira se urediti i opremiti prostor sigurne kuće za žrtve nasilja u obitelji na području Koprivničko-križevačke županije.

Korisnik projekta je Koprivničko-križevačka županija, dok su projektni partneri Udruga “HERA“ Križevci i Centar za socijalnu skrb Križevci. Stručnu pomoć u provedbi projekta pruža PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije.

Javna kampanja za podizanje svijesti javnosti o pravima žrtava nasilja u obitelji jedna je od projektnih aktivnosti kojima se želi skrenuti pažnja na problematiku nasilja u obitelji te negativne posljedice obiteljskog nasilja.

Lenta - Europska unija - Europski strukturni i investicijski fondovi - Operativni program Konkurentnost i kohezija - Razvojna agencija PORA KKŽ

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci