31 kol 2022

SASTALI SE PROJEKTNI TIMOVI PROJEKATA ĐURĐEVAČKOG CENTRA ZA SOCIJALNU SKRB

 

U prostorijama PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije u utorak 30. kolovoza 2022. održan je sastanak projektnih timova u okviru provedbe dvaju projekata usmjerenih na razvijanje i jačanje socijalnih usluga na području đurđevačke Podravine. Nositelj projekta „Uspostava infrastrukture za pružanje socijalnih usluga Centra za socijalnu skrb Đurđevac“ vrijednosti 6.626.036,85 kuna financiranog iz  Europskog fonda za regionalni razvoj i projekta „Razvoj socijalnih usluga za snažniju obitelj i podršku mladima“ vrijednosti 1.736.990,30 kuna financiranog iz Europskog socijalnog fonda je Centar za socijalnu skrb Đurđevac. Partner u oba projekta je Koprivničko-križevačka županija, u onom infrastrukturnom Centar za pružanje usluga u zajednici Svitanje, a u drugom, tzv. soft projektu, Grad Đurđevac.

Ravnatelj Centra za socijalnu skrb Daniel Rupić upoznao je sudionike kako se radovi na novoj zgradi za pružanje socijalnih usluga odvijaju predviđenom dinamikom, kako je u tijeku izrada fasade, kako se uskoro očekuje priključak na kanalizacijsku mrežu, nakon čega slijede unutarnji radovi koji bi trebali biti okončani do sredine veljače sljedeće godine, kad je po ugovoru predviđen rok za završetak radova.

Socijalna radnica Lucija Filipović, psihologinja Veronika Kirin, i administrator Luka Karlovčan, zaposleni na projektu, nazočne su upoznali s aktivnostima u sklopu drugog projekta, između ostalog i s namjerom da se u suradnji s članovima Udruge matice umirovljenika Grada Đurđevca započne s radionicama za promidžbu obiteljskih vrijednosti.

S obzirom da je u sklopu projekta nabavljeno kombi putničko vozilo za prijevoz korisnika, ravnatelj Centra za pružanje usluga u zajednici Svitanje Mladen Fajdetić najavio je sklapanje sporazuma o njegovom korištenju između dviju ustanova.

S predstavnicama PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije, Majom Belković Došen i Vedranom Pobi, koje pružaju stručnu pomoć u provedbi projekata, razmatrana su i određena administrativna pitanja vezana uz evidentiranje i izvještavanje te analizirane i ostale projektne aktivnosti.  Nazočni na sastanku složili su se da se one provode prema planu i uglavnom u zadanim vremenskim okvirima, a poteškoće na koje se nailazi, ocijenjene su kao nešto uobičajeno u realizaciji projekata.

Izvor: Koprivničko-križevačka županija

 

Lenta - Europska unija - Europski strukturni i investicijski fondovi - Operativni program Konkurentnost i kohezija - Razvojna agencija PORA KKŽ

„Projekte je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Europskog socijalnog fonda“

 „Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci