05 srp 2022

OBJAVLJEN JAVNI POZIV NA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA ZA DODJELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA ZA INFRASTRUKTURNO OPREMANJE POSREDNIKA U LANCU DONIRANJA HRANE I BANKE HRANE

U okviru provedbe Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2027., mjere unapređenja sustava doniranja hrane RH, objavljen je Javni poziv za dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava za ulaganje C.1.5. R4.I1-Infrastrukturno opremanje posrednika u lancu doniranja hrane i banke hrane. Za provedbu Poziva su osigurana EU sredstva iz instrumenta „NextGenerationEU“ u iznosu od 30 milijuna kuna, pri čemu je 15 milijuna kuna namijenjeno za infrastrukturno opremanje posrednika u lancu doniranja hrane, a 15 milijuna kuna namijenjeno za infrastrukturno opremanje banke hrane.

Cilj ovog poziva je ojačati infrastrukturne kapacitete kako bi se stvorili osnovni preduvjeti za povećanje količine donirane hrane, čime se doprinosi smanjenju otpada od hrane te povećanju prehrambene sigurnosti siromašnijih skupina stanovništva.

Prihvatljivost prijavitelja za dodjelu bespovratnih sredstava za posrednike u lancu doniranja hrane:

  • prihvatljivi prijavitelji su pravne osobe, neprofitne organizacije koje su upisane u Registar posrednika u lancu doniranja hrane u minimalnom trajanju od 6 mjeseci u odnosu na datum objave ovog Poziva.

Prihvatljivost prijavitelja za dodjelu bespovratnih sredstava za banku hrane:

  • prihvatljivi prijavitelji su pravne osobe, neprofitne organizacije koje su upisane u Registar posrednika u lancu doniranja hrane u minimalnom trajanju od 3 godine u odnosu na datum objave ovog Poziva; imaju sjedište u županiji djelovanja za koju se prijavljuju; raspolažu stručnjacima sa stručnim znanjem za provedbu projekta, a obvezan je minimalno jedan stručnjak što se dokazuje dostavom životopisa stručnjaka voditelja provedbe projekta koji ima minimalno 3 godine iskustva u doniranju hrane.

Potpora se isplaćuje u obliku bespovratnih sredstava u iznosu do 100% prihvatljivih troškova, a prijave je moguće podnositi u razdoblju od 1. kolovoza do 28. rujna 2022. godine.

Projektni prijedlozi podnose se od strane ovlaštene osobe Prijavitelja putem sustava eNPOO u elektroničkom obliku.

Više informacija dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci