21 lip 2022

PORA PRUŽILA STRUČNU POMOĆ ZA PRIJAVU PROJEKTA “OSNAŽIME”

U subotu, 18. lipnja 2022. godine, u prostorima ergele Galop u Peterancu održano je završno druženje u okviru projekta “OsnažiMe”.

Projekt „OsnažiMe“ prijavljen je na Poziv za prijavu projekata usmjerenih mladima za financijsku potporu iz raspoloživih sredstava dijela prihoda od igara na sreću i Državnog proračuna za 2021. godinu, a cilj mu je bilo unapređenje kvalitete života mladih mještana Općine te otvaranje novih mogućnosti i aktivnosti kojima bi se mogli priključiti.

Prijavitelj projekta bila je Udruga za terapijsko jahanje Osmijeh, projektni partner Općina Peteranec, dok je u pripremi natječajne dokumentacije stručnu pomoć pružila Razvojna agencija PORA KKŽ. Projekt je financiran od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u iznosu od 75.000,00 kuna.

Projektu se pridružilo deset mladih osoba s područja općine Peteranec u dobi od 15-30 godina koji su u šest mjeseci trajanja projekta imali prilike dobiti osnovne informacije, steći teorijska, ali i praktična znanja o konjima, brizi o njima te se naučiti osnovama jahanja.

Završnom druženju prisustvovao je načelnik Općine Peteranec Ivan Derdić koji je naglasio važnost projekata koji unaprjeđuju kvalitetu života stanovnika Općine te je zahvalio svima koji su bili uključeni u provedbu projekta.

Sudionici su također podijelili pozitivna iskustva i znanja koja su stekli sudjelovanjem na radionicama, a na kraju druženja dodijeljena su im prigodna priznanja.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci