15 lip 2022

ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA „POBOLJŠANO STRATEŠKO PLANIRANJE NA REGIONALNOJ I LOKALNOJ RAZINI U HRVATSKOJ“

Dana 14. lipnja 2022. godine u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU i Organizacije za gospodarsku suradnju i razvoj (OECD) u Zagrebu je održana početna konferencija projekta „Poboljšano strateško planiranje na regionalnoj i lokalnoj razini u Hrvatskoj“.

Projekt „Poboljšano strateško planiranje na regionalnoj i lokalnoj razini u Hrvatskoj“ provodi Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s Organizacijom za gospodarsku suradnju i razvoj. Cilj projekta je poboljšati višerazinsko upravljanje i strateško planiranje na regionalnoj i lokalnoj razini kako bi se ojačao potencijal za uspješna integrirana ulaganja u regionalni razvoj. Glavne aktivnosti projekta su izrada OECD-ovog izvješća o višerazinskom upravljanju u Hrvatskoj (Multi-level governance report) te će Hrvatska, kao kandidat za članstvo u OECD-u, aktivno sudjelovati u razmjeni iskustva i znanja te jačati vještine i kapacitete na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini.

Na konferenciji je ispred Razvojne agencije PORE KKŽ sudjelovala ravnateljica Melita Birčić sa suradnicama.

Početnu konferenciju je uvodnim izlaganjem svečano otvorila Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak koja je istaknula da se ovim projektom želi postići jačanje strateškoga planiranja i jačanje upravljačkih kapaciteta među različitim razinama vlasti, a posebice na regionalnoj i lokalnoj razini.

Nakon održanih uvodnih prezentacija i predstavljanja ciljeva i aktivnosti projekta uslijedio je Okrugli stol na temu „Teritorijalni pristup regionalnom razvoju“ na kojem je kao jedna od panelistica sudjelovala i ravnateljica Razvojne agencije PORE KKŽ Melita Birčić.

Više informacija o održanoj početnoj konferenciji nalazi se OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci