10 lip 2022

USPJEŠNOM SURADNJOM OPĆINE LEGRAD I RAZVOJNE AGENCIJE PORE KKŽ PRIJAVLJEN PROJEKT DOGRADNJE VRTIĆA UKUPNE VRIJEDNOSTI 1.700.000,00 KUNA

Uspješnom suradnjom Općine Legrad i Razvojne agencije PORE KKŽ prijavljen je projekt „Dogradnja Dječjeg vrtića Dabrić Legrad“ na otvoreni Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava „Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova, prvi Poziv” koji se provodi u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026.

Ukupna vrijednost projekta je 1.700.000,00 kuna, a Prijavitelj projekta je Općina Legrad. Ukupno trajanje projekta je 24 mjeseca.

Opći cilj projekta je dogradnja dječjeg vrtića „Dabrić“ koji djeluje na području općine Legrad. Pozitivni demografski trend doveo je do nedostatka kapaciteta za rani i predškolski odgoj na području općine Legrad te je sukladno tome svrha, odnosno specifični cilj projekta, osigurati dodatne infrastrukturne i materijalne kapacitete za povećanje dostupnosti ranog i predškolskog odgoja u općini. Ciljne skupine u projektu su djeca jasličke i vrtićke dobi s lokalnog područja, odnosno općine Legrad koja trenutno zbog nedostatka kapaciteta postojećih dnevnih boravaka u postojećem vrtiću nemaju mogućnost sudjelovanja u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Razvojna agencija PORA KKŽ je pružala stručnu pomoć u pripremi ovog projekta u okviru projekta „UZ PORU PO POTPORU“ odobrenog za financiranje u okviru Poziva za iskaz interesa za dodjelu bespovratnih sredstava iz Prioritetne osi 10 – Tehnička pomoć Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ za nastavak aktivnosti regionalnih koordinatora.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci