09 lip 2022

IZASLANSTVO KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE NAZOČILO OBILJEŽAVANJU DANA HRVATSKE DRŽAVNOSTI U NAGYKANIZSI

Počasni konzul Republike Hrvatske u Mađarskoj dr. Atila Kos, dana 08. lipnja 2022. godine, zajedno sa suprugom organizirao je i održao svečani prijem povodom obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske.

Temeljem dugogodišnje dobre suradnje  s Koprivničko-križevačkom županijom, županijskim institucijama i komorama kao i počasnim konzulom Republike Hrvatske, tijekom 2021. godine sklopljeni su Sporazumi o suradnji i prijateljstvu Koprivničko-križevačke županije i Grada Nagykanizse, zatim PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije i Razvojne agencije Grada Nagykanizse te Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije i Gospodarske i trgovačke komore u Nagykanizsi.

Delegacija Koprivničko-križevačke županije bila je sastavljena od ravnateljice Razvojne agencije PORE KKŽ Melite Birčić, kao posebne izaslanice župana i tajnika HOK Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Bože Baraća sa suradnicama.

Sudionici ovog događaja složili su se kako su pred nama izazovna vremena, koja možemo premostiti jedino sinergijom te radom za zajedničke ciljeve i projekte.

Nakon govora uvaženih visokih dužnosnika uslijedio je nastup kulturno-umjetničkih društava iz prekograničnog područja koja njeguju hrvatsku tradiciju i kulturu te vrijedno prenose hrvatsku baštinu na nove naraštaje.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci