16 svi 2022

AGENCIJA ZA PLAĆANJE U POLJOPRIVREDI, RIBARSTVU I RURALNOM RAZVOJU – OBJAVA NATJEČAJA ZA MODERNIZACIJU ŠUMARSKE I DRVOPRERAĐIVAČKE DJELATNOSTI

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je četvrti Natječaj za provedba tipa operacije 8.5.1 „Konverzija degradiranih šumskih sastojina i šumskih kultura“ i treći Natječaj za provedbu tipa operacije 8.6.1 „Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u pridobivanju drva i šumskouzgojnim radovima“, iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014.-2020.

Svrha Natječaja za provedba tipa operacije 8.5.1 „Konverzija degradiranih šumskih sastojina i šumskih kultura“ je dodjela sredstava za prevođenje degradiranih šumskih sastojina, šumskih sastojina narušene strukture po vrstama drveća i šumskih kultura u mješovite sastojine autohtonih vrsta drveća visokog uzgojnog oblika.

Intenzitet potpore na natječaju 8.5.1. iznosi do 100%.

Prihvatljivi korisnici su šumoposjednici u skladu sa člankom 14. Zakona o šumama te udruge šumoposjednika.

Visina potpore po projektu iznosi od 5.000,00 – 700.000,  EUR u kunskoj protuvrijednosti.

Rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu traje od 11. srpnja 2022. godine do 30. rujna 2022. godine.

Više informacija dostupno je OVDJE.

Svrha natječaja za provedba tipa operacije 8.6.1. 1 „Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u pridobivanju drva i šumskouzgojnim radovima“ je dodjela sredstava projektima koji će omogućiti modernizaciju tehnologija, strojeva, alata i opreme u pridobivanju drva i šumskouzgojnim radovima, čime će se stvoriti preduvjeti za učinkovitiju i kvalitetniju sjetvu i sadnju šumskog reproduktivnog materijala.

Intenzitet potpore na natječaju 8.5.1. iznosi do 50%.

Prihvatljivi korisnici su obrti, trgovačka društva i šumoposjednici u rangu mikro, malih i srednjih poduzeća te šumoposjednici fizičke osobe koji nisu poduzetnici.

Najniža visina javne potpore po projektu iznosi 5.000 EUR.

Najviša visina javne potpore po projektu iznosi do 700.000 EUR.

Rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu traje od 11. srpnja 2022. godine do 30. rujna 2022. godine.

Više informacija dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci