25 tra 2022

ERASMUS ZA MLADE PODUZETNIKE-EUROPSKA KOMISIJA

Erasmus za mlade poduzetnike prekogranični je program razmjene koji pruža priliku mladim i obećavajućim poduzetnicima da uče od iskusnih poduzetnika koji upravljaju manjim tvrtkama u drugim zemljama sudionicama.

Iskustva se razmjenjuju tijekom boravka kod iskusnog poduzetnika koji novom poduzetniku pomaže steći potrebne vještine za vođenje manje tvrtke .

Novi poduzetnici usvajaju i razmjenjuju znanje i poslovne ideje s iskusnim poduzetnikom kod kojeg borave i s kojim surađuju u razdoblju od 1 do 6 mjeseci .

Novom poduzetniku pruža se pogodnost edukacije kroz posao u malom ili srednjem poduzeću u inozemstvu u zemlji sudionici . Osim edukacije, pruža se i pogodnost pristupa novim tržištima, međunarodne suradnje te potencijalne prilike za suradnju s inozemnim partnerima.

Poduzetniku domaćinu pruža se mogućnost usvajanja novih ideja koje u poduzeće donosi motivirani novi poduzetnik.

Stopa sufinanciranja: do 75 % troškova upravljanja programom i 100 % financijske potpore trećim stranama (primateljima potpore. tj. novim poduzetnicima) koji sudjeluju u prekograničnoj razmjeni.

Prihvatljivi prijavitelji:

  • budući poduzetnici (novi poduzetnici) koji planiraju pokrenuti vlastiti posao na temelju utemeljenog poslovnog plana;
  • novoosnovani poduzetnici s manje od tri godine iskustva u vođenju poslovanja;
  • poduzetnici domaćini koji podrazumijevaju uspješne i iskusne poduzetnike s najmanje tri godine iskustva u vođenju mikro, malog ili srednjeg poduzeća.

Rok za prijavu: 8. lipnja 2022. godine.

Više o uvjetima sudjelovanja možete pronaći OVDJE.

Registraciju i prijavu možete izvršiti OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci