22 tra 2022

ODRŽAN PETI SASTANAK PROJEKTNIH PARTNERA U OKVIRU PROVEDBE PROJEKTA ROBOTICO

Peti online sastanak projektnih partnera održan je u sklopu provedbe projekta ROBOTICO – ROBOTics in Interregional COoperation. Projekt ukupne vrijednosti 236.922,04 EUR, provodi se u okviru programa Interreg V-A Hungary-Croatia Co-operation Programme 2014-2020. Predviđeno trajanje projekta je 20 mjeseci, od 01. siječnja 2021. godine do 31. kolovoza 2022. godine.

Online sastanku su prisustvovali vodeći partner u projektu Strukovna škola Đurđevac i projektni partneri iz Osnovne škole Ferdinandovac i Osnovne škole Csurgó u Mađarskoj.

Na sastanku se raspravljalo o tekućim projektnim aktivnostima provedbe projekta. Projektni partneri osvrnuli su se na dosad odrađene projektne aktivnosti i aktivnosti koje slijede u zadnjem kvartalu provedbe projekta koji traje od 01. svibnja 2022. godine do 31. kolovoza 2022. godine. Najvažnije projektne aktivnosti koje slijede su: šesti kampovi o robotici u svibnju 2022. godine u Osnovnoj školi Ferdinandovac i putovanje u Zagreb i Rijeku u okviru šestog kampa o robotici, Dani otvorenih vrata i press konferencija u organizaciji Strukovne škole Đurđevac u drugoj polovici svibnja 2022. godine, studijsko putovanje na Automatica sajam u Munich u lipnju 2022. godine, sedmi i osmi kampovi o robotici u organizaciji Osnovne škole Csurgo u lipnju i srpnju 2022. godine te završna i press konferencija predviđena za kolovoz 2022. godine.

Sastanku se priključila i Programska i komunikacijska menadžerica iz Zajedničkog tajništva Antonija Bedeniković koja je spomenula mogućnost manjih izmjena proračuna na kraju zadnjeg izvještajnog razdoblja ako će se za to ukazati potreba zbog dodatnih projektnih aktivnosti.

Osnovni cilj provedbe projekta ROBOTICO je popularizacija STEM-a u području robotike. Sa robotikom kao interdisciplinarnim područjem profesori i učenici će razvijati znanje o mehatronici, astronomiji, programiranju i 3D modeliranju kroz zajednički razvijene izvannastavne programe i specijalizirane radionice u kampovima. Vodeći partner Strukovna škola Đurđevac već ima iskustava u implementaciji projekata u području robotike i programiranja pa će to znanje unaprijediti i prenijeti ostalim projektnim partnerima.

Stručnu pomoć prilikom provedbe navedenog projekta Razvojna agencija PORA KKŽ pruža vodećem partneru Strukovnoj školi Đurđevac i projektnom partneru Osnovnoj školi Ferdinandovac u okviru provedbe projekta „UZ PORU PO POTPORU“ koji je odobren za financiranje u okviru Poziva za iskaz interesa za dodjelu bespovratnih sredstava iz Prioritetne osi 10 – Tehnička pomoć Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ za nastavak aktivnosti regionalnih koordinatora.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci