16 ožu 2022

HAMAG-BICRO – OBJAVLJEN POZIV ZA MEĐUNARODNE SURADNČKE PROJEKTE IZ PROGRAMA EUREKA

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) objavila je poziv za međunarodne suradničke projekte u 2022. godini iz programa EUREKA kojim se potiču mala, srednja i velika poduzeća na suradnju s međunarodnim partnerima u pokretanju istraživačko-razvojnih aktivnosti.

Partneri iz Hrvatske mogu ostvariti pravo na najviše 1,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava za projekte suradnje s međunarodnim partnerima.

Ciljevi programa su:

  • potaknuti tvrtke na ulaganje u aktivnosti istraživanja i razvoja te na taj način jačati njihov inovacijski kapacitet;
  • potaknuti međunarodnu suradnju poduzetnika i znanstveno istraživačkih organizacija i stvoriti temelje za međunarodni tržišni plasman.

Prijaviti se mogu:

  • mala, srednja i velika trgovačka društva za razvoj novih proizvoda, usluga ili procesa;
  • znanstveno-istraživačke institucije (javne visokoškolske ustanove i javni istraživački instituti) mogu se uključiti u projekt kao vanjski suradnici, ali ne mogu samostalno sudjelovati u projektu.

Budući da EUREKA projekte sačinjavaju međunarodne suradnje, minimalni broj zemalja uključenih u projekt su dvije zemlje članice inicijative. Ako u Hrvatskoj ima više partnera, određuje se glavni hrvatski partner.

Partneri na projektu moraju biti iz najmanje dvije različite zemlje.

Poziv je otvoren za podnošenje projektnih prijava s partnerima iz svih EUREKA zemalja.

Rok podnošenja prijava je 30.06.2022. godine a okvirni datum ugovaranja ovisi o ocjenama drugih zemalja.

Unutar EUREKA poziva, otvoren je i promotivni Zajednički poziv za međunarodne suradnič ke projekte u Dunavskoj regiji 2022. u kojem sudjeluju sljedeće zemlje: Austrija, Albanija, Crna Gora, Francuska, Hrvatska, Mađarska, Njemačka, Poljska i Slovačka. Poziv za podnošenje prijava za međunarodne suradničke projekte pronađite OVDJESlužbena stranica Zajedničkog poziva za međunarodne suradničke projekte u Dunavskoj regiji 2022.: https://www.eurekanetwork.org/open-calls/network-projects-danube-2022

Više informacija o navedenom možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci