03 ožu 2022

UZ STRUČNU POMOĆ RAZVOJNE AGENCIJE PORE KKŽ PRIJAVLJENO 20 PROJEKATA VRIJEDNOSTI 11,6 MILIJUNA KUNA NA POZIVE RESORNIH MINISTARSTAVA I DRŽAVNOG UREDA

Uspješna suradnja prijavitelja projekata – Koprivničko-križevačke županije i JLS-a s područja Koprivničko-križevačke županije uz stručnu pomoć PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije rezultirala je prijavom 20 projekata ukupne vrijednosti više od 11,6 milijuna kuna na natječaje sufinancirane sredstvima Državnog proračuna.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije je tijekom siječnja objavilo tri Poziva za iskaz interesa kako slijedi. Poziv za iskaz interesa za dodjelu financijskih sredstava u okviru Programa održivog razvoja lokalne zajednice za 2022. godinu bio je namijenjen potpomognutim područjima za obnovu, rekonstrukciju, izgradnju, adaptaciju, nadogradnju i modernizaciju objekata društvene, javne, komunalne, socijalne, okolišne i gospodarske infrastrukture. Uz stručnu pomoć Razvojne agencije PORE KKŽ Koprivničko-križevačka županija te Općine Đelekovec, Drnje, Hlebine, Koprivnički Bregi, Molve, Novigrad Podravski, Peteranec i Podravske Sesvete prijavili su 9 projekata ukupne vrijednosti više od 5,7 milijuna kuna.

Poziv za iskaz interesa za financiranje projekata prema Programu podrške regionalnom razvoju za 2022. godinu bio je namijenjen ostvarenju razvojnih potencijala područja svrstanih u V. skupinu sukladno indeksu razvijenosti. Uz stručnu pomoć Razvojne agencije PORE KKŽ na Poziv su prijavljena 2 projekta korisnika Općine Kalinovac i Koprivničko-križevačke županije ukupne vrijednosti više od 1,7 milijuna kuna.

Na Poziv za iskaz interesa za financiranje projekata prema Programu podrške brdsko-planinskim područjima za 2022. godinu uz stručnu pomoć Razvojne agencije PORE KKŽ prijavljen je projekt Koprivničko-križevačke županije u vrijednosti više od 300.000,00 kuna koji doprinosi unapređenju javne i društvene infrastrukture u Općini Kalnik.

Nadalje, stručnu pomoć u pripremi 5 projekata ukupne vrijednosti više od 3,1 milijuna kuna čiji cilj je promicanje sporta i sportskih aktivnosti Razvojna agencija PORA KKŽ pružila je u okviru Javnog poziva za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja športskih građevina u 2022. godini Ministarstva turizma i sporta. Prijavitelji su bili Koprivničko-križevačka županija te Općine Drnje, Đelekovec, Novigrad Podravski i Peteranec.

Središnji državni ured za demografiju i mlade objavio je Javni poziv općinama indeksa razvijenosti od I. do IV. skupine i ostalima, sukladno uvjetima i kriterijima prihvatljivosti prijavitelja, za financijsku potporu za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2022. godini na koji su uz stručnu pomoć Razvojne agencije PORE KKŽ prijavljena 3 projekta ukupne vrijednosti 660.000,00 kuna. Prijavitelji projekata bili su Općine Molve, Peteranec i Kalinovac.

Realizacija svih navedenih projekata doprinijet će ravnomjernom regionalnom razvoju Koprivničko-križevačke županije.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci