23 velj 2022

OBJAVLJEN JAVNI POZIV ZA NEPOSREDNO SUFINANCIRANJE PROJEKATA POTICANJA „PLASTIC FREE ZONE”

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni poziv za neposredno sufinanciranje projekata poticanja „PLASTIC FREE ZONE”.

Svrha ovog Poziva je opremanje javnih ustanova potrebnom opremom u svrhu ograničenja korištenja jednokratnih plastičnih proizvoda kao i uklanjanja otpadne plastike i drugih vrsta otpada u zaštićenim područjima prirode.

Pravo na korištenje sredstava Fonda po ovom Pozivu mogu ostvariti javne ustanove za upravljanje zaštićenim područjima osnovane sukladno Zakonu o zaštiti prirode.

Fond će po ovom Pozivu dodjeljivati sredstva pomoći sukladno Pravilniku o uvjetima i načinu dodjeljivanja sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, te kriterijima i mjerilima za ocjenjivanje zahtjeva za dodjeljivanje sredstava

  • do 80% iznosa opravdanih troškova za projekte koji se provode u svrhu zaštite, održavanja, očuvanja i upravljanja zaštićenim dijelovima prirode, sukladno posebnom propisu.

Podnositelj zahtjeva može ostvariti sredstva Fonda po ovom Pozivu najviše do 150.000,00 kn po podnesenom zahtjevu. Ukoliko učešće Fonda u opravdanim troškovima prelazi iznos 150.000,00 kn, postotna učešće Fonda srazmjerno će se umanjiti.

Po ovom Pozivu svaki podnositelj zahtjeva može dostaviti jedan zahtjev.

Raspoloživa sredstva po ovom Pozivu iznose 4.000.000,00 kn.

Više informacija dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci