05 sij 2022

OBJAVLJEN JAVNI POZIV „VRAĆANJE U ISPRAVNO RADNO STANJE INFRASTRUKTURE I POGONA U ENERGETSKOM SEKTORU” OŠTEĆENIH U SERIJI POTRESA POČEVŠI OD 28. PROSINCA 2020. GODINE

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je Javni poziv “Vraćanje u ispravno radno stanje infrastrukture i pogona u energetskom sektoru” oštećenih u seriji potresa počevši od 28. prosinca 2020. godine.

Predmet ovog Poziva je saniranje šteta od potresa koja je nastala na energetskoj infrastrukturi i energetskim postrojenjima, građevinama i energetskom sustavu u cjelini (električna energija, toplinska energija i prirodni plin) na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Brodsko-posavske županije, Koprivničko-križevačke županije i Bjelovarsko-bilogorske županije.

Svrha poziva je uspostava redovnog funkcioniranja energetske infrastrukture, energetskih postrojenja i energetskog sustava u cjelini oštećenih u seriji potresa počevši od 28. prosinca 2020. godine na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Brodsko-posavske županije, Koprivničko-križevačke županije i Bjelovarsko-bilogorske županije te dovođenje istih na razinu prije potresa na tehnički prihvatljiv i gospodarski opravdan način.

Bespovratna sredstva dodjeljuju se putem otvorenog postupka dodjele do iskorištenja alokacije ovog Poziva, odnosno najkasnije do 27.05.2022. godine, ovisno što nastupa ranije.

Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog Poziva je 372.530.000,00 HRK a osiguran je u Državnom proračunu RH iz Fonda solidarnosti Europske unije (FSEU).

Više informacija o natječaju možete pročitati OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci