02 pro

OBJAVLJEN POZIV ZA PODNOŠENJE PROJEKTNIH PRIJEDLOGA U SKLOPU ERASMUS+ PROGRAMA ZA 2022. GODINU

Europska komisija objavila je Programski vodič i Poziv za podnošenje projektnih prijedloga u okviru Erasmus+ programa za 2022. godinu. Predviđeni proračun za projekte u području sporta je 51,89 milijuna eura. Ukupan budžet programa za cjelokupno razdoblje 2021-2027 iznosi 26.2 milijarde eura, a financirat će se projekti mobilnosti u svrhu učenja te projekti prekogranične suradnje.

U području sporta na Poziv će se moći prijaviti sva javna ili privatna tijela koja djeluju u području sporta, odnosno:

  • sportske udruge;
  • tijela javne vlasti;
  • obrazovne institucije koje se bave znanstvenim radom ili obrazovanjem kadrova u sportu.

Projekti se mogu prijaviti u jednoj od četiri područja aktivnosti:

  • Mala partnerstva u području sporta;
  • Suradnička partnerstva u području sporta;
  • Jačanje kapaciteta u području sporta;
  • Neprofitna europska sportska događanja.

Rok za podnošenje projektnih prijedloga u sklopu aktivnosti Mala partnerstva u području sporta, Suradnička partnerstva i Neprofitna sportska događanja je 23. ožujak 2022. godine, a za aktivnost Jačanje kapaciteta u području sporta 7. travanj 2022. godine.

Prijave će se podnositi putem središnjeg portala za prijave projekata Europske komisije, no još nije objavljen datum kada će isti biti otvoren za preuzimanje dokumentacije.

Kako bi se potencijalnim prijaviteljima pružile sve potrebne informacije Ministarstvo turizma i sporta u siječnju i veljači 2022. godine organizirat će Info dan i besplatne stručne radionice osmišljavanja i razrade projektnih ideja za potencijalne prijavitelje na natječaje za program Erasmus+: Sport. Obavijest o datumu i načinu održavanja radionica kao i obrazac za prijavu bit će objavljeni na mrežnim stranicama Ministarstva turizma i sporta.

Više informacija dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci

Veličina teksta
Kontrast