26 lis 2021

OTVORENE PRIJAVE ZA VIRTUALNU GODIŠNJU KONFERENCIJU ETWINNINGA NA TEMU MEDIJSKE PISMENOSTI

Godišnja eTwinningova konferencija po nazivom “eTwinning i medijska pismenost: uključiva zajednica i inovativni IKT alati” održat će se 4. i 5. studenoga 2021. u organizaciji Nacionalne organizacije za potporu eTwinningu koja djeluje u okviru Agencije za mobilnost i programe Europske unije. Konferencija će se održati virtualno, a uz prezentacijski dio na programu su i interaktivne radionice.

ETwinning konferencija bavit će se temom medijske pismenosti i dezinformacija te kako izbjeći povjerovati lažnim vijestima. Konferencija će nastojati odgojno-obrazovnim djelatnicima pružiti podršku u usvajanju inovativnih metoda poučavanja koje oblikuju djecu i učenike u odgovorne i savjesne građane.

Predstavit će se mogućnosti koje pruža eTwinning i sudjelovanje u milijunskoj zajednici odgojno-obrazovnih djelatnika u 44 zemlje, a sudionici će imati priliku vidjeti primjere projekata, poslušati iskustva uspješnih eTwinnera te druga inspirativna izlaganja.

Na konferenciji će se dodijeliti i nagrade COMET u 5 kategorija najuspješnijim eTwinning projektima u školskoj godini 2020./2021. te četiri nagrade Europske oznake jezika.

Drugoga dana konferencije održat će se šest radionica na temu medijske pismenosti za početnike i napredne korisnike eTwinninga. Sudionici radionica će imati priliku naučiti kako pokrenuti nove projekte eTwinninga i koje alate koristiti za koje aktivnosti, kako učiniti nastavu dinamičnijom i zabavnom, te kako organizirati timove suradnika i timove za provođenje Erasmus+ projekta.

Prijave su otvorene do 3. studenog ili do popunjavanja slobodnih mjesta, a prijaviti se možete OVDJE.

Detalje o programu konferencije možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci