25 lis 2021

ODRŽAN KOORDINACIJSKI SASTANAK LAG-OVA S PODRUČJA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

Dana 25. listopada 2021. godine u prostorima Razvojne agencije PORE KKŽ održan je koordinacijski sastanak lokalnih akcijskih grupa (LAG-ova) s područja Koprivničko-križevačke županije (KKŽ).

Sastanku koji je organizirala i koordinirala Razvojna agencija PORA KKŽ odazvali su se predstavnici LAG-ova: „PRIGORJE“, „MURA-DRAVA“, „IZVOR“, „PODRAVINA“ i „PRIZAG“.

Na početku sastanka prisutne je pozdravila ravnateljica Razvojne agencije PORE KKŽ Melita Birčić, koja se ujedno zahvalila svim sudionicima na dolasku.

Glavna tema sastanka bile su najvažnije aktivnosti LAG-ova u 2021. godini te kratki rezime o uspješnosti provedbe dosadašnjih programa LAG-ova kroz broj podijeljenih potpora. Najveći dio sredstava LAG-ova utrošen je u dodjelu potpora za mjere ruralnog razvoja: 7.4.1. „Ulaganje u pokretanje, poboljšanje, ili širenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo“, 6.3.1. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ i 4.1.1. “Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava”. Osim dodjele potpora, LAG-ovi su predstavili i aktivno sudjelovanje u različitim domaćim i međunarodnim projektima kroz koje žele potaknuti međusobnu suradnju, izgraditi infrastrukturu te podići razinu obrazovanja i povećati broj edukacija kako članova LAG-ova tako i svih ostalih lokalnih dionika s područja općina.

Ukupno je kroz Mjeru 7.4.1. „Ulaganje u pokretanje, poboljšanje, ili širenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo“ podijeljeno 40-ak potpora, kroz Mjeru 6.3.1. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ 80-ak potpora i kroz Mjeru 4.1.1. „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“ 40-ak potpora. Ukupan iznos do sad podijeljenih potpora je preko 40 milijuna kuna.

Nakon toga, predstavnicima LAG-ova prezentiran je novi projekt Razvojne agencije PORE KKŽ, „EUROPE DIRECT Koprivničko-križevačke županije“. Cilj ovog projekta je informiranje građana o aktualnostima, politikama, programima i prioritetima EU-a i potaknuti ih da se uključe u rasprave o budućnosti EU-a putem digitalne platforme koja je sastavni dio Konferencije o budućnosti Europe. Trajanje projekta je od 01. svibnja 2021. godine do 31. prosinca 2025. godine ukupne vrijednosti 145.067,00 EUR.

Na kraju sastanka dionici su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i želju za novim zajedničkim aktivnostima.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci