10 ruj 2021

OBJAVLJEN PRAVILNIK O PROVEDBI MJERA PROGRAMA POTPORE ZA SUFINANCIRANJE RADA UZGOJNIH UDRUŽENJA U PODRUČJU STOČARSTVA ZA RAZDOBLJE 2021. – 2023. GODINE

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je Pravilnik o provedbi mjera Programa potpore za sufinanciranje rada uzgojnih udruženja u području stočarstva za razdoblje 2021. – 2023. godine koji će omogućiti učinkovitiju provedbu uzgojnih programa te organizacijsko i infrastrukturno unaprjeđenje uzgojnih udruženja u području stočarstva.

Za provedbu Programa osigurana su sredstva u iznosu 5,9 milijuna kuna u Državnom proračunu.

Program uključuje sufinanciranje administrativnih troškova, ispitivanja genetske kakvoće ili prinosa stoke (uz iznimku provjera koje provodi vlasnik stoke te rutinskih provjera kakvoće mlijeka), edukacije i informiranja uzgajivača stoke o provedbi uzgojnih programa te sudjelovanja u radu nacionalnih i međunarodnih organizacija i skupova iz područja provedbe uzgojno – selekcijskog rada u stočarstvu.

Zahtjev za sufinanciranje rada uzgojnog udruženja se podnosi Ministarstvu poljoprivrede pismenim putem na obrascu zahtjeva za potporu koji se nalazi u privitku Pravilnika u razdoblju od 15. rujna do 1. listopada 2021. godine za prvu godinu provedbe Programa.

Više informacija dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci