27 kol 2021

SASTALI SE PROJEKTNI TIMOVI ŽUPANIJSKOG CENTRA KOMPETENTNOSTI

U prostorijama Županijske uprave održan je sastanak projektnih timova projekata Centar kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji i Razvoj kompetencija kroz učenje temeljeno na radu. Sastanak je vodio voditelj projekata Darko Masnec, a članovi su analizirali provedene aktivnosti u sklopu prve i druge faze Centra kompetentnosti.

Glavna tema bila je organizacija te dogovor oko tijeka tehničkih konzultacija s gospodarskim subjektima, vezano uz nabavu opreme. Također se raspravljalo o daljnjim projektnim aktivnostima, odnosno nabavama koje su preostale za provesti.

Podsjetimo, u prvoj fazi projekta unaprijedit će se infrastruktura Centra, odnosno Obrtničke škole Koprivnica i Strukovne škole Đurđevac, koje će se rekonstruirati, nadograditi i opremiti specijaliziranom opremom što će omogućiti pristup kvalitetnom učenju temeljenom na radu te razvoj kompetencija zaposlenika lokalnih i regionalnih tvrtki. U drugoj fazi želi se motivirati učenike za zanimanja iz (pod)sektora elektrotehnike i računalstva kroz uspostavu programskih i kadrovskih uvjeta u Centru kompetentnosti, a cilj svega je podići strukovno obrazovanje na višu razinu te povezati obrazovanje s gospodarstvom, obzirom da su strukovna zanimanja trenutno najpotrebnija na tržištu rada.

Članovi projektnog tima zaključili su kako se projektne aktivnosti odvijaju prema predviđenoj dinamici te je dogovoren novi sastanak za sljedeći tjedan.

Izvor: Koprivničko-križevačka županija

Lenta - Europska unija - Europski strukturni i investicijski fondovi - Operativni program Konkurentnost i kohezija - Razvojna agencija PORA KKŽ

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci