26 kol 2021

OTVOREN DRUGI KRUG NATJEČAJA i-PORTUNUS HOUSES

i-Portunus Houses novi je poziv Europske komisije kojega provodi partnerski konzorcij organizacija koje su i same bile pioniri europskih programa kulturne mobilnosti. Konzorcij koordinira European Cultural Fundation (Amsterdam) uz MitOst (Berlin) i Zakladu Kultura Nova (Zagreb) kao središte za procjenu i analizu.

U prvom krugu Poziva, koji je bio otvoren od 21. svibnja do 30. lipnja 2021. godine, pristiglo je 189 projektnih prijedloga iz 36 država koji su okupili 579 umjetnika i kulturnih djelatnika. Iz Hrvatske potporu za svoj program dobila je organizacija Drugo more iz Rijeke. Dok su u fokusu prvoga kruga poziva i-Portunus Houses bile organizacije domaćini (host), naglašavajući njihovu vrijednost u pružanju učinkovitih rezidencija i radnog okruženja za kreativne pojedince, drugi krug poziva i-Portunus Houses otvoren je kako za organizacije domaćine, tako i za etablirane umjetnike / profesionalce u kulturi koji će se udružiti s dva do pet umjetnika / profesionalca u kulturi iz država koje sudjeluju u programu Kreativna Europa (uključujući Ujedinjeno Kraljevstvo).

Drugi krug i-Portunus Houses otvoren je 23. kolovoza s rokom prijave 3. listopada 2021. godine, a namijenjen je svim kulturnim i kreativnim sektorima osim audio-vizualnog koji je podržan u okviru potprograma MEDIA.

Glavni ciljevi projektnih prijedloga:

  • Stvaranje: stvaranje umjetničkog djela, produkcije, izvedbe;
  • Povezivanje: umrežavanje, internacionalizacija;
  • Učenje: povećati kompetencije, profesionalni razvoj;
  • Istraživanje: istraživanje, buduće suradnje/projekti.

Ukupni proračun namijenjen potpori mobilnosti i-Portunus Houses iznosi 500.000,00 eura, od čega će 30% biti dodijeljeno projektnim prijedlozima s virtualnim sudjelovanjem (kao dio prijedloga za kombiniranu mobilnost). Ovim proračunom i-Portunus Houses nastojat će financirati barem jednu organizaciju domaćina iz svake države koja sudjeluje u programu Kreativna Europa.

U okviru ovog Poziva, organizacije domaćini imaju mogućnost prijaviti suradnje koje se sastoje od fizičke mobilnosti ili kombinaciju fizičke mobilnosti i virtualnog sudjelovanja (tzv. kombinirana mobilnost – blended mobility), ali ne mogu prijaviti samo virtualno sudjelovanje.

Više informacija možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci