29 srp 2021

OBJAVLJEN JAVNI POZIV ZA PROVEDBU PROGRAMA SUFINANCIRANJA PRIPREME INFRASTRUKTURNIH PROJEKATA KOJIMA SE POTIČE UDRUŽIVANJE I POVEZIVANJE POLJOPRIVREDNIH PROIZVOĐAČA NA REGIONALNOJ RAZINI ZA 2021. GODINU

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je Javni poziv za provedbu Programa sufinanciranja pripreme infrastrukturnih projekata kojima se potiče udruživanje i povezivanje poljoprivrednih proizvođača na regionalnoj razini za 2021. godinu a Javni poziv je otvoren do 10. rujna 2021. godine.

Program je koncipiran kao pomoć jedinicama regionalne samouprave za razvoj i jačanje održive poljoprivredne proizvodnje na njihovom području, a sufinancirat će se projektno-tehnička dokumentacija za izgradnju i opremanje infrastrukturnih projekata kojima se potiče i promiče udruživanje i povezivanje poljoprivrednih proizvođača te koji doprinose smanjenju emisija stakleničkih plinova i otpornosti na klimatske promjene.

Prihvatljivi projekti za koje se priprema projektno-tehnička dokumentacija su projekti izgradnje i opremanja infrastrukture koju će koristiti priznata uzgojna udruženja ili proizvođačke organizacije za aktivnosti zajedničke organizacije prometa stokom (otkup, aukcije i/ili sabiranja stoke te njezine pripreme za tržište), potpore provođenju i unaprjeđenju uzgojno-selekcijskog rada u stočarstvu te zajedničkog skladištenja, dorade, prerade, pakiranja, distribucije i prodaje poljoprivrednih proizvoda.

Pravo podnošenja zahtjeva za dodjelu sredstava sufinanciranja imaju jedinice regionalne samouprave koje podnesu dokaz o iskazanom interesu za korištenje infrastrukture od strane udruženih poljoprivrednih proizvođača i zadovoljavaju ostale uvjete Javnog poziva.

Više informacija o navedenom dostupno je OVDJE.

 

OBAVIJEST O IZMJENI JAVNOG POZIVA ZA SUFINACIRANJE INFRASTRUKTURNIH PROJEKATA KOJIMA SE POTIČE UDRUŽIVANJE I POVEZIVANJE POLJOPRIVREDNIH PROIZVOĐAČA NA REGIONALNOJ RAZINI ZA 2021. GODINU

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je Izmjenu Javnog poziva za sufinanciranje infrastrukturnih projekata kojima se potiče udruživanje i povezivanje poljoprivrednih proizvođača na regionalnoj razini za 2021. godinu u kojem se rok za podnošenja Zahtjeva produžuje do 15. listopada 2021. godine.

Više informacija o navedenom dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci