27 srp 2021

OBJAVLJEN NATJEČAJ ZA SUFINANCIRANJE POSTAVLJANJA DVOSTRUKIH OGRADA U UZGOJIMA SVINJA KOJE SE DRŽE NA OTVORENOM ZA 2021. GODINU

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je Javni poziv za podnošenje prijava za sufinanciranje nabavke materijala i sredstava za postavljanje dvostrukih ograda u uzgojima svinja koje se drže na otvorenom za 2021. godinu.

Sredstva su bespovratna i namjenska, a usmjerena su za sufinanciranje poboljšanja uvjeta propisane biosigurnosti kako bi se učinkovito smanjio rizik od unošenja i širenja afričke svinjske kuge sprječavanjem kontakata domaćih svinja koje se drže na otvorenom s divljim svinjama te ostalim divljim i domaćim životinjama.

Pravo podnošenja prijave za dodjelu sredstava sufinanciranja imaju pravne i fizičke osobe koje drže svinje na otvorenom, koje su registrirane u Jedinstvenom registru domaćih životinja te zadovoljavaju uvjete Javnog poziva.

Prijavitelj može ostvariti sufinanciranje do najviše 80% od traženog iznosa, a maksimalan iznos sredstava koji se može odobriti je dvadeset tisuća kuna.

Javni poziv je otvoren do utroška sredstava, odnosno najkasnije do 30. studenog 2021. godine.

Više informacija dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci