23 srp 2021

OBJAVLJEN JAVNI POZIV ZA FINANCIRANJE PROJEKATA U SKLOPU IZVANNASTAVNIH AKTIVNOSTI OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA TE UČENIČKIH DOMOVA U ŠKOLSKOJ GODINI 2021./2022.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Javni poziv za financiranje projekata u sklopu izvannastavnih aktivnosti osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova u školskoj godini 2021./2022..

Svrha Javnog poziva je financijski poduprijeti provedbu projekta u sklopu aktivnosti osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova u školskoj godini 2021./2022. radi zadovoljavanja različitih potreba učenika, a u skladu s njihovim sklonostima, sposobnostima i interesima te poticanje razvoja dodatnih specifičnih oblika potpore učenicima.

Prihvatljivi prijavitelji su osnovne i srednje škole te učenički domovi koji mogu prijaviti projekte u sklopu izvannastavnih aktivnosti s ciljem razvoja učeničkih kompetencija, vještina, kreativnosti, samopouzdanja, asertivnosti i to uz:

  • Izradu multidisciplinarnih programa rada za učenike
  • Osmišljavanje i implementaciju novih metoda i oblika rada s učenicima
  • Osmišljavanje i provedbu istraživačkih projekata i projektnih zadataka
  • Osiguravanje e-učenja i korištenja tehnologije koji omogućavaju pristup izvorima specifičnog znanja za učenike
  • Suradnju odgojno-obrazovnih ustanova sa znanstvenim institucijama, istraživačkim centrima, javnim ustanovama i drugim pravnim i fizičkim subjektima koji ispunjavaju uvjete za rad s učenicima (npr. udrugama)
  • Unaprjeđenje mentorskog rada učitelja, nastavnika i stručnih suradnika s učenicima.

Projekti u sklopu izvannastavnih aktivnosti mogu se provoditi tijekom školske godine 2021./2022.

Svaka škola/učenički dom može prijaviti jedan projekt, a najviši zatraženi iznos za financiranje može biti do 20.000,00 kuna.

Rok za podnošenje prijava na Javni poziv je do 10. rujna 2021. godine.

Više informacija o Javnom pozivu možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci