15 srp 2021

PREDSTAVLJEN NOVI PROGRAM LIFE POSVEĆEN ZAŠTITI OKOLIŠA I DJELOVANJU U PODRUČJU KLIME

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja održalo je LIFE Info dane na kojima je predstavljen Program LIFE 2021. – 2027.

Program LIFE je centralizirani program Europske unije namijenjen financiranju projektnih aktivnosti na području zaštite okoliša i djelovanju u području klime. Ukupan proračun EU za Program LIFE 2021. – 2027. iznosi 5,43 milijarde eura.

Program je posvećen ostvarivanju okolišnih i klimatskih ciljeva, a naročito Europskog zelenog plana s ciljem doprinosa pravednoj tranziciji prema održivom, kružnom i energetski učinkovitom gospodarstvu, koje je klimatski neutralno i otporno na klimatske promjene, kao i zaštiti i poboljšanju kvalitete okoliša, uključujući zrak, vodu i tlo, te očuvanju bioraznolikosti i upravljanju mrežom Natura 2000.

Program LIFE daje podršku projektima za razvoj inovativnih metoda, primjenu najboljih praksi ili poboljšanje upravljanja, te se prijavljeni projekti, između ostaloga, mogu usmjeriti na inovativna i sinergijska rješenja za probleme očuvanja bioraznolikosti, gospodarenja otpadom, energetske učinkovitosti,  prilagodbi klimatskim promjenama i sl.

Prijavitelji projekata iz Republike Hrvatske imat će i dodatnu mogućnost zatražiti nacionalnu financijsku podršku od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Program LIFE info webinar je prvi u nizu događanja organiziranih od strane Nacionalne kontakt točke za informiranje i podršku potencijalnim prijaviteljima projekata Programa LIFE, s ciljem većeg broja kvalitetnih prijava i uspješne apsorpcije EU sredstava iz LIFE programa.

Od 2013. do danas preko 50 hrvatskih korisnika sudjeluje na ukupno 37 projekata.

Više informacija možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci